| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-02 18:00:42
Temat: problem z tłumaczeniem przepisu ang/polWitajcie,
Czy ktoś wie jaka to jest mąka "strong flour"? Zakładam, że "plain flour" to
mąka z pełnego przemiału?
Pomóżcie, to będziemy mieli przepis na chleb od Jamiego Oliviera.
Pzdr,
LH
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-02 18:05:06
Temat: Re: problem z tłumaczeniem przepisu ang/polOn Wed, 2 Jul 2003 20:00:42 +0200, "Lady Huncwot"
<l...@a...pl> wrote:
>Witajcie,
>Czy ktoś wie jaka to jest mąka "strong flour"? Zakładam, że "plain flour" to
>mąka z pełnego przemiału?
>Pomóżcie, to będziemy mieli przepis na chleb od Jamiego Oliviera.
>Pzdr,
>LH
>
Strong flour - maka z podwyzszona zawartoscia bialek
Plain flour - maka zwyczajna
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-02 22:24:56
Temat: Re: problem z tłumaczeniem przepisu ang/pol
>>Witajcie,
>>Czy ktoś wie jaka to jest mąka "strong flour"? Zakładam, że "plain flour" to
>>mąka z pełnego przemiału?
>>Pomóżcie, to będziemy mieli przepis na chleb od Jamiego Oliviera.
>>Pzdr,
>>LH
>>
>
>Strong flour - maka z podwyzszona zawartoscia bialek
>Plain flour - maka zwyczajna
>
>Art(Gruby).
>
>Abyssus abyssum invocat.
i do pieczenia chleba/pizzy ona jest.
Van Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-02 22:54:01
Temat: Re: problem z tłumaczeniem przepisu ang/polLady Huncwot <l...@a...pl> napisał(a):
> Witajcie,
> Czy ktoś wie jaka to jest mąka "strong flour"?
maka pszenna chlebowa - w dotyku przypomina krupczatke
>Zakładam, że "plain flour" to mąka z pełnego przemiału?
to jest maka zwykla,
a z pelnego przemialu to wholemeal flour.
Iza
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-03 19:57:12
Temat: Re: problem z tłumaczeniem przepisu ang/polDzięki za odpowiedzi :-))
Mąki "rozpracowane", tylko gdzie ja w Warszawie dostanę taką mąkę z
podwyższoną zawartością białka...?
Chyba spróbuję z normalną. Jak wyjdzie coś dobrego, to wrzucam przepis na
grupę.
Pzdr,
LH
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |