« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-25 07:46:35
Temat: przetworySłyszałam, że słoiki z przetworami można pasteryzować w kuchence. Czy to
prawda? Jeśli ktoś wie coś na ten temat bardzo proszę o jakieś konkrety. Z
góry dziękuję, pozdrawiam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-25 15:06:06
Temat: Re: przetworyUżytkownik "w.staniszewska" <w...@i...pl> napisał w wiadomości
news:dh5kku$dji$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Słyszałam, że słoiki z przetworami można pasteryzować w kuchence. Czy to
> prawda? Jeśli ktoś wie coś na ten temat bardzo proszę o jakieś konkrety. Z
> góry dziękuję, pozdrawiam.
Ja tak robię. Ale mam piekarnik elektryczny - temperatura 120C ustawiam i
pasteryzuję. Staram się nie filozofowac przy tym i nie wymyslac żadnych
szczegółowych zasad pasteryzacji.
Dominik Jan Domin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-25 20:15:22
Temat: Re: przetwory
> Ja tak robię. Ale mam piekarnik elektryczny - temperatura 120C ustawiam i
> pasteryzuję. Staram się nie filozofowac przy tym i nie wymyslac żadnych
> szczegółowych zasad pasteryzacji.
>
> Dominik Jan Domin
>A ile minut trzymasz, a co z ogórkami czy sałatkami?
W.S.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-09-26 09:59:37
Temat: Re: przetwory
Użytkownik "w.staniszewska" <w...@i...pl> napisał w wiadomości
news:dh70fo$14s$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>
> > Ja tak robię. Ale mam piekarnik elektryczny - temperatura 120C ustawiam i
> > pasteryzuję. Staram się nie filozofowac przy tym i nie wymyslac żadnych
> > szczegółowych zasad pasteryzacji.
> >
> > Dominik Jan Domin
> >A ile minut trzymasz, a co z ogórkami czy sałatkami?
> W.S.
Ogórków się nie pasteryzuje, ogórki się kisi albo marynuje
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-09-26 10:26:05
Temat: Re: przetwory
> > > Dominik Jan Domin
> > >A ile minut trzymasz, a co z ogórkami czy sałatkami?
> > W.S.
> Ogórków się nie pasteryzuje, ogórki się kisi albo marynuje
ale sałatki z ogórków z domieszką innych warzyw (sałatki typu szwedzkiego na
przykład) jak najbardziej się pasteryzuje.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-09-26 13:54:21
Temat: Re: przetwory
> Ogórków się nie pasteryzuje, ogórki się kisi albo marynuje
> Pozdrawiam - Agnieszka
>
A ja ogórki w occie(konserwowe) mimo wszystko pasteryzuję przez 3 min
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-09-26 15:01:26
Temat: Re: przetwory
Użytkownik "w.staniszewska" <w...@i...pl> napisał w
wiadomości news:dh8uhv$ad4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> A ja ogórki w occie(konserwowe) mimo wszystko pasteryzuję przez 3 min
Nosz w życiu bym na to nie wpadł.
Hmmm
Pzdr
Paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-09-26 15:51:18
Temat: Re: przetwory
Użytkownik "bazyli4" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dh92g7$1qb$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "w.staniszewska" <w...@i...pl> napisał w
> wiadomości news:dh8uhv$ad4$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>
>> A ja ogórki w occie(konserwowe) mimo wszystko pasteryzuję przez 3 min
>
> Nosz w życiu bym na to nie wpadł.
Czemu nie? Zalezy od "siły" octu. Jak delikatny - to pasteryzacja jest
wskazana.
Dominik Jan Domin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |