| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-18 20:23:22
Temat: puree z grochu Tak mnie zainspirowaliście przepisami na golonkę, że nie zdzierżę. Ale
jak prawidłowo zrobić to puree z grochu. Zawsze jadłem golonkę z chlebem a
raz nawet z frytkami. Proszę o instrukcje i z góry dziekuję.
Jarek Siedlecki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-18 20:49:49
Temat: Re: puree z grochuFri, 18 Oct 2002 22:23:22 +0200, "Dirko" <d...@w...pl>
napisal/a:
> Tak mnie zainspirowaliście przepisami na golonkę, że nie zdzierżę. Ale
>jak prawidłowo zrobić to puree z grochu. Zawsze jadłem golonkę z chlebem a
>raz nawet z frytkami. Proszę o instrukcje i z góry dziekuję.
cytuję z postu Joli L-L (2002-10-16)
Groch do golonki:
------------------------
duzo wychodzi 1 godzina
500 g zoltego luskanego grochu
50-100gr wedzonego boczku
sol, pieprz 1 cebula pokrojona w kostke
Groch namoczyc w wodzie na noc. Ugotowac w sporej ilosci wody do
miekkosci, odcedzic, zmiksowac.
Boczek pokroic w kostke ,podsmazyc z cebula, dodac groch. Wymieszac,
doprawic i podawac goracy do tej golonki.Z cisnieniowym to trzeba
uwazac, bo jak robie grochowke i gotuje 40 min to - ja tak akurat
lubie - groch sie rozplywa i zageszcza te grochowke ale wzrokowo go
nie widac:))
Mysle, ze do cisnieniowego jakies 20 minut a potem podgladac:))
hmmm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-19 14:09:37
Temat: Re: puree z grochuOn Fri, 18 Oct 2002 22:49:49 +0200, hmmm <k...@i...com>
wrote:
>Fri, 18 Oct 2002 22:23:22 +0200, "Dirko" <d...@w...pl>
>napisal/a:
>
>> Tak mnie zainspirowali?cie przepisami na golonk?, ?e nie zdzier??. Ale
>>jak prawid?owo zrobi? to puree z grochu. Zawsze jad?em golonk? z chlebem a
>>raz nawet z frytkami. Prosz? o instrukcje i z góry dziekuj?.
>
>cytuj? z postu Joli L-L (2002-10-16)
>
>Groch do golonki:
>------------------------
>duzo wychodzi 1 godzina
>
>500 g zoltego luskanego grochu
>50-100gr wedzonego boczku
>sol, pieprz 1 cebula pokrojona w kostke
>
>Groch namoczyc w wodzie na noc. Ugotowac w sporej ilosci wody do
>miekkosci, odcedzic, zmiksowac.
>Boczek pokroic w kostke ,podsmazyc z cebula, dodac groch. Wymieszac,
>doprawic i podawac goracy do tej golonki.Z cisnieniowym to trzeba
>uwazac, bo jak robie grochowke i gotuje 40 min to - ja tak akurat
>lubie - groch sie rozplywa i zageszcza te grochowke ale wzrokowo go
>nie widac:))
>
>Mysle, ze do cisnieniowego jakies 20 minut a potem podgladac:))
>
>
>hmmm
ja nie miksuje, ale jak Ty, do oporu gotuje az znika groch w
grochowej postaci a jest gestosc, jescze pogotuje, by sie
zagescilo fest! tylko trzeba mieszac czesto, bo przypali sie na
pewno. kiedys sie zagapilam i ta cebula mi sie nieco przypalila,
znaczy nie bylka zweglona ale nie byla juz zeszklona ;))
wyszlo jeszcze lepsze niz zwykle.
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |