From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: puree z grochu
Date: Sat, 19 Oct 2002 15:09:37 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <s...@4...com>
References: <aopqio$3a3$1@news2.tpi.pl> <f...@4...com>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 49
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!nntp1.phx1.gblx.net!nntp.gblx.net!nntp.gblx.net!newsfeed.news
2me.com!cyclone1.gnilink.net!news-in-sterling.newsfeed.com!corp-goliath.newsgro
ups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:130634
Ukryj nagłówki
On Fri, 18 Oct 2002 22:49:49 +0200, hmmm <k...@i...com>
wrote:
>Fri, 18 Oct 2002 22:23:22 +0200, "Dirko" <d...@w...pl>
>napisal/a:
>
>> Tak mnie zainspirowali?cie przepisami na golonk?, ?e nie zdzier??. Ale
>>jak prawid?owo zrobi? to puree z grochu. Zawsze jad?em golonk? z chlebem a
>>raz nawet z frytkami. Prosz? o instrukcje i z góry dziekuj?.
>
>cytuj? z postu Joli L-L (2002-10-16)
>
>Groch do golonki:
>------------------------
>duzo wychodzi 1 godzina
>
>500 g zoltego luskanego grochu
>50-100gr wedzonego boczku
>sol, pieprz 1 cebula pokrojona w kostke
>
>Groch namoczyc w wodzie na noc. Ugotowac w sporej ilosci wody do
>miekkosci, odcedzic, zmiksowac.
>Boczek pokroic w kostke ,podsmazyc z cebula, dodac groch. Wymieszac,
>doprawic i podawac goracy do tej golonki.Z cisnieniowym to trzeba
>uwazac, bo jak robie grochowke i gotuje 40 min to - ja tak akurat
>lubie - groch sie rozplywa i zageszcza te grochowke ale wzrokowo go
>nie widac:))
>
>Mysle, ze do cisnieniowego jakies 20 minut a potem podgladac:))
>
>
>hmmm
ja nie miksuje, ale jak Ty, do oporu gotuje az znika groch w
grochowej postaci a jest gestosc, jescze pogotuje, by sie
zagescilo fest! tylko trzeba mieszac czesto, bo przypali sie na
pewno. kiedys sie zagapilam i ta cebula mi sie nieco przypalila,
znaczy nie bylka zweglona ale nie byla juz zeszklona ;))
wyszlo jeszcze lepsze niz zwykle.
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|