| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-10-04 21:13:24
Temat: Re: pyszny serek
"katte_0" <k...@o...pl> wrote in message
news:1159778023.271320.15740@c28g2000cwb.googlegroup
s.com...
>
> a...@p...fm wrote:
>> Mam problem!- nie potrafie upiec sernika!Prosze o sprawdzony przepis!
>
> Sernik z brzoskwiniami. Pycha!
>
> Składniki:
> 3 szklanki maki, 6 jaj, cukier, 1 margaryna, ? kostki masła, 3
> łyżeczki proszku do pieczenia, 1 budyń śmietankowy lub waniliowy, 1
> puszka brzoskwiń odsączonych i pokrojonych w kostkę, ? kg sera
> imperial (lub innego, półtłustego, przemielonego).
>
> Jak przyrządzić?
> Zagnieść ciasto z maki, 5 żółtek, 1 margaryny, 3 łyżek cukru i
> proszku do pieczenia. Podzielić na 2 części z czego - jedną ,
> uformowaną w wałeczki - zamrozić, a drugą - rozprowadzić na
> blasze (standardowa wlk do piekarników). Na ciasto wyłożyć masę
> serową. Masa serowa: wymieszać ser z jednym jajkiem, ? szklanki
> cukru, budyniem i roztopionym , ale schłodzonym masłem. Na masę
> serową wyłożyć brzoskwinie, a na nich pianę ubitą z 5 białek z 1
> szklanką cukru. Zamrożone ciasto potrzeć na tarce na pianę. Piec 40
> min w nagrzanym najpierw piekarniku.
>
Mam pytanie, pewnie nienajmądrzejsze, ale nie robiłam w życiu sernika, więc
czy chodzi o dodanie budyniu ugotowanego, czy o dodanie proszku?
pozdr
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-10-05 07:43:32
Temat: Re: pyszny serek
Dorota napisał(a):
> Mam pytanie, pewnie nienajmądrzejsze, ale nie robiłam w życiu sernika, więc
> czy chodzi o dodanie budyniu ugotowanego, czy o dodanie proszku?
Proszku z torebki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-10-10 21:02:56
Temat: Re: pyszny serek
"katte_0" <k...@o...pl> wrote in message
news:1159778023.271320.15740@c28g2000cwb.googlegroup
s.com...
>
> a...@p...fm wrote:
>> Mam problem!- nie potrafie upiec sernika!Prosze o sprawdzony przepis!
>
> Sernik z brzoskwiniami. Pycha!
>
> Składniki:
> 3 szklanki maki, 6 jaj, cukier, 1 margaryna, ? kostki masła, 3
> łyżeczki proszku do pieczenia, 1 budyń śmietankowy lub waniliowy, 1
> puszka brzoskwiń odsączonych i pokrojonych w kostkę, ? kg sera
> imperial (lub innego, półtłustego, przemielonego).
>
> Jak przyrządzić?
> Zagnieść ciasto z maki, 5 żółtek, 1 margaryny, 3 łyżek cukru i
> proszku do pieczenia. Podzielić na 2 części z czego - jedną ,
> uformowaną w wałeczki - zamrozić, a drugą - rozprowadzić na
> blasze (standardowa wlk do piekarników). Na ciasto wyłożyć masę
> serową. Masa serowa: wymieszać ser z jednym jajkiem, ? szklanki
> cukru, budyniem i roztopionym , ale schłodzonym masłem. Na masę
> serową wyłożyć brzoskwinie, a na nich pianę ubitą z 5 białek z 1
> szklanką cukru. Zamrożone ciasto potrzeć na tarce na pianę. Piec 40
> min w nagrzanym najpierw piekarniku.
>
Wypróbowałam :) Wyszło pysznie !
pozdr
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |