Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Dorota" <m...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pyszny serek
Date: Wed, 4 Oct 2006 23:13:24 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 34
Message-ID: <eg189k$g4d$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <1...@b...googlegroups.com>
<1...@c...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: ahy124.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1159996532 16525 83.25.206.124 (4 Oct 2006 21:15:32 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 4 Oct 2006 21:15:32 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2670
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2670
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:279396
Ukryj nagłówki
"katte_0" <k...@o...pl> wrote in message
news:1159778023.271320.15740@c28g2000cwb.googlegroup
s.com...
>
> a...@p...fm wrote:
>> Mam problem!- nie potrafie upiec sernika!Prosze o sprawdzony przepis!
>
> Sernik z brzoskwiniami. Pycha!
>
> Składniki:
> 3 szklanki maki, 6 jaj, cukier, 1 margaryna, ? kostki masła, 3
> łyżeczki proszku do pieczenia, 1 budyń śmietankowy lub waniliowy, 1
> puszka brzoskwiń odsączonych i pokrojonych w kostkę, ? kg sera
> imperial (lub innego, półtłustego, przemielonego).
>
> Jak przyrządzić?
> Zagnieść ciasto z maki, 5 żółtek, 1 margaryny, 3 łyżek cukru i
> proszku do pieczenia. Podzielić na 2 części z czego - jedną ,
> uformowaną w wałeczki - zamrozić, a drugą - rozprowadzić na
> blasze (standardowa wlk do piekarników). Na ciasto wyłożyć masę
> serową. Masa serowa: wymieszać ser z jednym jajkiem, ? szklanki
> cukru, budyniem i roztopionym , ale schłodzonym masłem. Na masę
> serową wyłożyć brzoskwinie, a na nich pianę ubitą z 5 białek z 1
> szklanką cukru. Zamrożone ciasto potrzeć na tarce na pianę. Piec 40
> min w nagrzanym najpierw piekarniku.
>
Mam pytanie, pewnie nienajmądrzejsze, ale nie robiłam w życiu sernika, więc
czy chodzi o dodanie budyniu ugotowanego, czy o dodanie proszku?
pozdr
Dorota
|