Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia rafaello - jak długo nadaje się do jedzenia?

Grupy

Szukaj w grupach

 

rafaello - jak długo nadaje się do jedzenia?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 11


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-08-24 15:22:53

Temat: rafaello - jak długo nadaje się do jedzenia?
Od: "Dorota" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Zrobiłam rafaello dla brata na urodziny. Okazało się jednak, że nie wrócił z
rejsu jeszcze. Ile wytrzyma taki deser w lodówce ( w składzie śmietana 30,
bita śmietana, czekolada i wiórki), żebyśmy się nie potruli?
Czy zrobione w środę wytrzyma do niedzieli? Bo nie wiem czy je teraz
konsumawać samodzielnie na śniadanie, obiad i kolację, czy mogę poczekać te
kilka dni i użyć zgodnie z przeznaczeniem?

pozdrawiam
Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-08-24 15:29:27

Temat: Re: rafaello - jak długo nadaje się do jedzenia?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Dorota" <m...@w...pl> wrote in message
news:eckg89$b81$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam
> Zrobiłam rafaello dla brata na urodziny. Okazało się jednak, że nie wrócił
> z rejsu jeszcze. Ile wytrzyma taki deser w lodówce ( w składzie śmietana
> 30, bita śmietana, czekolada i wiórki), żebyśmy się nie potruli?
> Czy zrobione w środę wytrzyma do niedzieli? Bo nie wiem czy je teraz
> konsumawać samodzielnie na śniadanie, obiad i kolację, czy mogę poczekać
> te kilka dni i użyć zgodnie z przeznaczeniem?
>
> pozdrawiam
> Dorota

Zawołaj psiapsiółki i załam je swoim wyrobem...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-08-24 15:38:47

Temat: Re: rafaello - jak długo nadaje się do jedzenia?
Od: BBjk <b...@Q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dorota napisał(a):

> Zrobiłam rafaello dla brata na urodziny. Okazało się jednak, że nie wrócił z
> rejsu jeszcze. Ile wytrzyma taki deser w lodówce ( w składzie śmietana 30,
> bita śmietana, czekolada i wiórki), żebyśmy się nie potruli?
> Czy zrobione w środę wytrzyma do niedzieli? Bo nie wiem czy je teraz
> konsumawać samodzielnie na śniadanie, obiad i kolację, czy mogę poczekać te
> kilka dni i użyć zgodnie z przeznaczeniem?

Możesz zamrozić, rafaello nie praktykowałam, ale jakieś śmietanowe torty
z owocami mroziłam, było ok :)
--
pa, BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-08-24 16:48:36

Temat: Re: rafaello - jak długo nadaje się do jedzenia?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"BBjk" <b...@Q...pl> wrote in message
news:eckh5o$lfp$1@inews.gazeta.pl...
> Dorota napisał(a):
>
>> Zrobiłam rafaello dla brata na urodziny. Okazało się jednak, że nie
>> wrócił z rejsu jeszcze. Ile wytrzyma taki deser w lodówce ( w składzie
>> śmietana 30, bita śmietana, czekolada i wiórki), żebyśmy się nie potruli?
>> Czy zrobione w środę wytrzyma do niedzieli? Bo nie wiem czy je teraz
>> konsumawać samodzielnie na śniadanie, obiad i kolację, czy mogę poczekać
>> te kilka dni i użyć zgodnie z przeznaczeniem?
>
> Możesz zamrozić, rafaello nie praktykowałam, ale jakieś śmietanowe torty z
> owocami mroziłam, było ok :)
> --
> pa, BBjk

Tylko wyjmij te ryby z chłodziarki...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-08-25 05:41:39

Temat: Re: rafaello - jak długo nadaje się do jedzenia?
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

BBjk napisał(a):
> Możesz zamrozić, rafaello nie praktykowałam, ale jakieś śmietanowe torty
> z owocami mroziłam, było ok :)

Brrr, naprawdę mozna zamrozić tort?
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-08-25 07:08:28

Temat: Re: rafaello - jak długo nadaje się do jedzenia?
Od: "Basia" <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "BBjk" <b...@Q...pl> napisał w wiadomości
news:eckh5o$lfp$1@inews.gazeta.pl...
> Dorota napisał(a):
>
> > Zrobiłam rafaello dla brata na urodziny. Okazało się jednak, że nie
wrócił z
> > rejsu jeszcze. Ile wytrzyma taki deser w lodówce ( w składzie śmietana
30,
> > bita śmietana, czekolada i wiórki), żebyśmy się nie potruli?
> > Czy zrobione w środę wytrzyma do niedzieli? Bo nie wiem czy je teraz
> > konsumawać samodzielnie na śniadanie, obiad i kolację, czy mogę poczekać
te
> > kilka dni i użyć zgodnie z przeznaczeniem?
>
> Możesz zamrozić, rafaello nie praktykowałam, ale jakieś śmietanowe torty
> z owocami mroziłam, było ok :)


Ja z kolei nie mroziłam tortu, za to rafaello tak i doszlam do wniosku, że
takie częściowo rozmrożone rafaello jest lepsze niż świeże, smakuje jak
pyszne, kokosowe lody.

pozdrawiam
Basia
> --
> pa, BBjk


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-08-25 08:24:18

Temat: Re: rafaello - jak długo nadaje się do jedzenia?
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Brrr, naprawdę mozna zamrozić tort?

Naprawdę :-) i nie tylko tort. Ja mroziłam też sernik, keks, makowiec
drożdżowy, ciasta przekłądane różnymi kremami, piernik itp. Tort po
rozmrożeniu często jest nawet lepszy, bo bardziej "przejdzie" kremem.

Pozdrawiam
Barbara i Maleńka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-08-25 14:13:05

Temat: Re: rafaello - jak długo nadaje się do jedzenia?
Od: BBjk <b...@Q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jerzy Nowak napisał(a):

> Brrr, naprawdę mozna zamrozić tort?

Nie było zakazu, więc można :) Nie tylko zamrozić, ale i nawet potem zjeść.
--
pa, BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-08-25 20:40:13

Temat: Re: rafaello - jak długo nadaje się do jedzenia?
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

BBjk napisał(a):
> Jerzy Nowak napisał(a):
>
>> Brrr, naprawdę mozna zamrozić tort?
>
> Nie było zakazu, więc można :) Nie tylko zamrozić, ale i nawet potem zjeść.

Ja nie w tym tonie, po prostu nawet mi na myśl nigdy nie przyszło aby
zamrażać tort.
Może dlatego, że moja rodzina [poza mną] to ciastojady i nigdy
praktycznie nic dłużej niż dwa? no może trzy dni się nie uchowało.
Większość tortów robionych przez małżonkę [bardzo często moimi rękami]
jest na bazie biszkoptów z % i owoców, no jeszcze dochodzą kremy na
maśle. Dlatego nigdy w zwiazku z % nie wpadłem na zamrażanie.
Ot co.
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-08-25 22:00:07

Temat: Re: rafaello - jak długo nadaje się do jedzenia?
Od: BBjk <b...@Q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jerzy Nowak napisał(a):

> Ja nie w tym tonie, po prostu nawet mi na myśl nigdy nie przyszło aby
> zamrażać tort.

Są podobno bardzo smaczne i po rozmrożeniu.
--
pa, BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Piekarnik whirpool akp 229
Co można zrobić na kolację ????????
Marynowanie liście
Ajwar -wyszedł dziwny
Sery seropodobne?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »