Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia rosol

Grupy

Szukaj w grupach

 

rosol

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-01-23 13:02:20

Temat: Re: rosol
Od: "Qwax" <...@...Q> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Theli" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:40110CB5.8C41D315@wp.pl...
>
>
> Qwax wrote:
>
> > Po ugotowaniu rosołu TRZEBA ZAWSZE wyjąć z niego
wszystko a
> > *szczególnie* zielsko!
> > i to by było na tyle
>
> Ciekawe ... ,,trzeba zawsze'', czyli jak rosol ma byc
zjedzony w ciagu
> kilku minut tez? Ale w koncu jak ,,zawsze'' i
,,trzeba''... :)

Rosół - jak sama nazwa wskazuje - jest zupą *czystą* i
dlatego 'trzeba zawsze' wyjąć.
(z tych 'odpadów' można robić sałatki lub dać je psu do
'zupki' ale to już inna bajka)

>
> Mi sie jeszcze nie zdarzylo, zeby rosol skwasnial, a
plywa w nim cale
> zielsko z gotowania (moj TZ nie lubi czystych rosolow,
musi byc wszytsko
> zielsko, jarzyny i mieso)

Po prostu lubi zupę jarzynową

Pozdrawiam
Qwax


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-01-23 13:10:38

Temat: Re: rosol
Od: Theli <g...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Qwax wrote:
>

> Rosół - jak sama nazwa wskazuje - jest zupą *czystą*

hm? tak jak chlebak sluzy do noszenia granatow, gdzie w nazwie ,,rosol''
jest ukryte slowo ,,czysty''? chodzi ci o to wspolne srodkowe s?


> (z tych 'odpadów' można robić sałatki lub dać je psu do
> 'zupki' ale to już inna bajka)

Niektorzy ludzie tez lubia te odpadki ;) w odroznieniu od kota, ktory,
mimo, ze swieze, warzyw nie ruszy ;)

pozdrawiam,
th.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-23 13:12:56

Temat: Re: rosol
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 23 Jan 2004 13:53:28 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Lia*, w
wiadomości news:<xnycivxb2353.dlg@Lia.pyry.net> zawarł, co następuje:

>> Da się, da, trust me
>
> Z tego co pamietam z biologii na temat komorek roslinnych i skórki owoców
> to nadal nie wierze.
> Moze Ti'ana mnie przekona, w tych kwestiach jest dla mnie specjalistka :)

Nie przekonam, zdecydowanie. Skórka nie szkło, za dużo tam wnika. Wiem,
można mówić, że to działanie tylko chwilowe etc, ale mnei to nie przekona.
Jestem zwolenniczką trzymania jedzenia z dala od ludwików, baś, kaś i innych
domestosów.
Sądze, że Agnieszce chodziło o aromat ludwika, ale jak dla mnie to tego tym
bardziej się nie pozbędziesz, przynajmniej jeśli chodzi o wrażliwe,
poznańskie nosy :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-23 13:14:00

Temat: Re: rosol
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 23 Jan 2004 14:02:20 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Qwax*, w
wiadomości news:<30587-1074863043@213.17.138.58> zawarł, co następuje:

> Rosół - jak sama nazwa wskazuje - jest zupą *czystą* i

gdzie to masz w nazwie, hę?
jeśli nazwa coś wskazuje, to powinna wskazywać, a nie definiować :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-23 13:18:19

Temat: Re: rosol
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson napisal(a):

>i nie tylko. z dobrobytu nam sie przewrocilo w glowach i
>zoladkach i jestesmy teraz o wiele mniej odporni na brud i temu
>podobne. nikt teraz nie pozwala dzieciom jesc czegos z podlogi.

Ano wlasnie. Przeciez wiadomo, ze z podlogi mozna jesc:
a) jesli na podlodze zbyt dlugo nie lezalo
b) podmucha sie
c) wypowie sie po podniesieniu, a przed zjedzeniem: '5 minut nie
lezalo'.

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

- What about your soul?
- I'm an engineer.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-23 13:20:20

Temat: Re: rosol
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> szukaj wiadomości tego autora

nazgul napisal(a):

>a wstawiłaś ten rosół na noc do lodówki?

Dobre pytanie. Mam nadzieje, ze nie okaze sie iz inicjatorka watku
latem wystawila gar na parapet ;--).

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

- What about your soul?
- I'm an engineer.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-23 13:24:19

Temat: Re: rosol
Od: "JerzyN" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Qwax" <...@...Q>

> Bo są rozpieszczone ą życie dopiero im da w d...
>
> Znam 'takie dzieci" gdy już odrobinę wyrosły

Lubisz przyprawy? I stosujesz?
Zrób sobie skrzydełka kurczaka bez nich. Pieczone.
Smacznego.
--
Pozdrawiam, Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-23 13:27:00

Temat: Re: rosol
Od: "Anja" <p...@x...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik BasiaBjk <b...@q...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bur2i6$mt4$...@i...gazeta.pl...
czy podczas blokady Stalingradu
> (bo chyba o tym mieście mówisz) mało mnie śmieszą...
> --
> pa, BasiaBjk

Wydaje mi sie, ze Leningrad byl oblezony a pod Salingradem toczyly sie
walki.
Pozdrawiam Anja



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-23 13:29:28

Temat: Re: rosol
Od: "JerzyN" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
> On Fri, 23 Jan 2004 12:34:45 +0100, "JerzyN" <0...@m...pl>

> Ty tak specjalnie, Jezry , chcesz mi kaszanke obrzydzic tym
> STRUPEM???????

Strup może powstać tylko wcześniej, nie później.

> uo matku bosku....od razu mi sie przypomina zupa z trupa

Czyli rosół (tłusty to ci nie skwaśnieje tak szybko).
--
Pozdrawiam, Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-23 13:43:23

Temat: Re: rosol
Od: BasiaBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Anja napisał:

> Wydaje mi sie, ze Leningrad byl oblezony a pod Salingradem toczyly sie
> walki.

Jasne, że masz rację :)
--
pa, BasiaBjk znad Dyptyku Petersburskiego

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 8 . [ 9 ] . 10 ... 20 ... 30


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

nowa pyszna herbatka TEEKANNE
bryndzowe haluszki
zakwas do chleba - pytania "uściślające" ;-)
Smaki i aromaty.
semolina

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »