| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-03-28 19:40:30
Temat: schab z kościąDokładniej to już podzielony na kotlety. Zastanawiam się czy przyprawić
(może wsadzić w jakąś marynatę). Jeśli tak to jakich przypraw i ziół użyć.
Kotlety mają być zrobione na grillu (elektryczny). No i czy je tłuc czy nie?
Aha mają tak około 1,5-2 cm grubości.
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-03-28 20:25:20
Temat: Re: schab z kością
Anet napisał(a):
> Dokładniej to już podzielony na kotlety. Zastanawiam się czy przyprawić
> (może wsadzić w jakąś marynatę). Jeśli tak to jakich przypraw i ziół użyć.
> Kotlety mają być zrobione na grillu (elektryczny). No i czy je tłuc czy nie?
> Aha mają tak około 1,5-2 cm grubości.
>
>
> Anet
Marynata: dobry olej, sól, pieprz, słodka papryka (nie koniecznie),
pokrojona w plastry cebula, rozgnieciony czosnek, majeranek, gorczyca,
liść laurowy. Lekko potłuc i na noc do lodówki.
Na Ukrainie w Odessie nasz gospodarz smarował wieprzowe mięsko
musztardą z całą gorczycą i na grill, było bardzo dobre.
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-03-29 07:03:30
Temat: Re: schab z kościąAnet wrote:
>Dokładniej to już podzielony na kotlety. Zastanawiam się czy przyprawić
>(może wsadzić w jakąś marynatę). Jeśli tak to jakich przypraw i ziół użyć.
>Kotlety mają być zrobione na grillu (elektryczny). No i czy je tłuc czy nie?
>Aha mają tak około 1,5-2 cm grubości.
>
>
>
Ja po prostu sole i pieprze i na srednim ogniu do zezlocenia, bez bicia.
Kot
____________________________________________________
_______
NEW Yahoo! Cars - sell your car and browse thousands of new and used cars online!
http://uk.cars.yahoo.com/
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-03-29 07:39:25
Temat: Re: schab z kością> Ja po prostu sole i pieprze i na srednim ogniu do zezlocenia, bez bicia.
>
> Kot
>
>
Też bym tak najchętniej zrobiła ale bałam się, że ten schab suchy będzie.
Więc część zamarynowałam a drugą część zrobię właśnie tak jak napisałaś.
Tylko sól i pieprz. Będę miała porównanie.
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |