Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia schab z kością

Grupy

Szukaj w grupach

 

schab z kością

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-03-28 19:40:30

Temat: schab z kością
Od: "Anet" <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dokładniej to już podzielony na kotlety. Zastanawiam się czy przyprawić
(może wsadzić w jakąś marynatę). Jeśli tak to jakich przypraw i ziół użyć.
Kotlety mają być zrobione na grillu (elektryczny). No i czy je tłuc czy nie?
Aha mają tak około 1,5-2 cm grubości.


Anet


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-03-28 20:25:20

Temat: Re: schab z kością
Od: "anatol" <j...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Anet napisał(a):
> Dokładniej to już podzielony na kotlety. Zastanawiam się czy przyprawić
> (może wsadzić w jakąś marynatę). Jeśli tak to jakich przypraw i ziół użyć.
> Kotlety mają być zrobione na grillu (elektryczny). No i czy je tłuc czy nie?
> Aha mają tak około 1,5-2 cm grubości.
>
>
> Anet

Marynata: dobry olej, sól, pieprz, słodka papryka (nie koniecznie),
pokrojona w plastry cebula, rozgnieciony czosnek, majeranek, gorczyca,
liść laurowy. Lekko potłuc i na noc do lodówki.
Na Ukrainie w Odessie nasz gospodarz smarował wieprzowe mięsko
musztardą z całą gorczycą i na grill, było bardzo dobre.

Janusz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-03-29 07:03:30

Temat: Re: schab z kością
Od: t...@g...pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

Anet wrote:

>Dokładniej to już podzielony na kotlety. Zastanawiam się czy przyprawić
>(może wsadzić w jakąś marynatę). Jeśli tak to jakich przypraw i ziół użyć.
>Kotlety mają być zrobione na grillu (elektryczny). No i czy je tłuc czy nie?
>Aha mają tak około 1,5-2 cm grubości.
>
>
>
Ja po prostu sole i pieprze i na srednim ogniu do zezlocenia, bez bicia.

Kot


____________________________________________________
_______
NEW Yahoo! Cars - sell your car and browse thousands of new and used cars online!
http://uk.cars.yahoo.com/
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-03-29 07:39:25

Temat: Re: schab z kością
Od: "Anet" <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ja po prostu sole i pieprze i na srednim ogniu do zezlocenia, bez bicia.
>
> Kot
>
>
Też bym tak najchętniej zrobiła ale bałam się, że ten schab suchy będzie.
Więc część zamarynowałam a drugą część zrobię właśnie tak jak napisałaś.
Tylko sól i pieprz. Będę miała porównanie.

Anet


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

noże kuchenne
jak w mikrofali przyrzadzac?
dlaczego?
poszukuje dobrej cukierni z tortami Wawa Kabaty
Ciemny chleb

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »