« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-24 23:06:06
Temat: Re: ser Philadelphia?> Jest mozliwe, ze mowimy o zupelnie innych cheese cake.
Iwona, sprawdzilam w ksiazce kucharskiej i rzeczywiscie, jedyne
tradycyjne cheesecake (tradycyjne, czyli pochodzace z USA) to ciasta
na zimno lub po upieczeniu jak "paj" (sorry, moj mozg juz pada ze
zmeczenia ;-) musza zawierac Philadelphie. Znajac ten ser raczej nie
zastapisz go zadnym innym... Mozna probowac np. homogenizowanym, ale
nie bedzie to ta sama masa.
Zastanawiam sie natomiast czym jest cheesecake, ktory mozna kupic w
kazdym sklepie, zamrozony, kaszowaty, bez smaku.....
pozdr, magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-25 06:38:47
Temat: Re: ser Philadelphia?:: Solana :: ( s...@h...NO-SPAM.com ) napisał:
> > Jest mozliwe, ze mowimy o zupelnie innych cheese cake.
>
> Iwona, sprawdzilam w ksiazce kucharskiej.
>Znajac ten ser raczej nie
> zastapisz go zadnym innym... Mozna probowac np. homogenizowanym, ale
> nie bedzie to ta sama masa.
>
> Zastanawiam sie natomiast czym jest cheesecake, ktory mozna kupic w
> kazdym sklepie, zamrozony, kaszowaty, bez smaku.....
>
> pozdr, magda
Dzięki za zaangażowanie;)))
Nie jadłam kupnego, więc nie mam zdania.
Z tym homo to jeszcze spróbuje zrobić.
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |