Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia skruszacz miesa

Grupy

Szukaj w grupach

 

skruszacz miesa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 14


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-06-30 21:42:06

Temat: skruszacz miesa
Od: "darkblue" <n...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

witam
znalazlem cos takiego:
Dwufunkcyjna "VictorR"- De Luxe, (51ostrzy)

a.. Rozmiękcza mięso
b.. Płaszczy do dowolnej grubości
c.. Na wady produkcyjne i ukryte "Gwarancja bez ograniczenia"
nie podaje linka - prosze poszukac w google wpisując: victor+miesa

czy ma i uzywa ktos ta maszynke ? i jak sie sprawuje ? czy rzeczywiscie
jest tak skuteczna i mieso jest lepsze niz po biciu tluczkiem ?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-06-30 23:59:48

Temat: Re: skruszacz miesa
Od: Panslavista <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

On 30 Cze, 23:42, "darkblue" <n...@n...pl> wrote:
> witam
> znalazlem cos takiego:
> Dwufunkcyjna "VictorR"- De Luxe, (51ostrzy)
>
> a.. Rozmiękcza mięso
> b.. Płaszczy do dowolnej grubości
> c.. Na wady produkcyjne i ukryte "Gwarancja bez ograniczenia"
> nie podaje linka - prosze poszukac w google wpisując: victor+miesa
>
> czy ma i uzywa ktos ta maszynke ? i jak sie sprawuje ? czy rzeczywiscie
> jest tak skuteczna i mieso jest lepsze niz po biciu tluczkiem ?

http://www.victorwebs.pl/

W zasadzie lepsze jest nacinanie - ale gdy masz trochę żył - mielesz w
maszynce do mięsa - lub dajesz psu.
Podobne urządzenie produkuje Porkert - do nacinania steków z tym, że
zamiast igieł ma tarcze nacinające - wymienne walce, gdyż można kroić
zieleninę na plasterki - wielka wygoda dla obsługi większej liczby
osób lub przy domowym wyrobie sałatek i innych krojonych przetworów.
http://www.porkert.cz/vyrobky/tn60.htm

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-07-01 04:05:24

Temat: Re: skruszacz miesa
Od: jetix <r...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 30 Cze, 23:42, "darkblue" <n...@n...pl> wrote:
> witam
> znalazlem cos takiego:
> Dwufunkcyjna "VictorR"- De Luxe, (51ostrzy)
>
> a.. Rozmiękcza mięso
> b.. Płaszczy do dowolnej grubości
> c.. Na wady produkcyjne i ukryte "Gwarancja bez ograniczenia"
> nie podaje linka - prosze poszukac w google wpisując: victor+miesa
>
> czy ma i uzywa ktos ta maszynke ? i jak sie sprawuje ? czy rzeczywiscie
> jest tak skuteczna i mieso jest lepsze niz po biciu tluczkiem ?

Jest to maszyna która nacina mięso i przez to staje się łatwiejsze do
rozbicia tłuczkiem ewentualnie jeżeli niema być bardzo rozbite to
można od razu użyć tego mięsa . Jest to maszyna raczej przemysłowa.
Dwa wałki z ostrzami obracają się do siebie i w momencie gdy wrzucimy
mięso jest ono nacinane. Są maszynki z wymiennymi wkładami z wałkami
bez noży do rozpłaszczenia mięsa ale wałki te są plastikowe i grubsze
mięso ślizga się w środku..Więc mięso musi być odpowiednio
pokrojone.Nadaje się to usrojstwo do rozbijania praktycznie każdego
rodzaju mięś.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-07-01 05:10:49

Temat: Re: skruszacz miesa
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"jetix" <r...@g...com> wrote in message
news:1183262724.275312.187390@w5g2000hsg.googlegroup
s.com...
On 30 Cze, 23:42, "darkblue" <n...@n...pl> wrote:
> witam
> znalazlem cos takiego:
> Dwufunkcyjna "VictorR"- De Luxe, (51ostrzy)
>
> a.. Rozmiękcza mięso
> b.. Płaszczy do dowolnej grubości
> c.. Na wady produkcyjne i ukryte "Gwarancja bez ograniczenia"
> nie podaje linka - prosze poszukac w google wpisując: victor+miesa
>
> czy ma i uzywa ktos ta maszynke ? i jak sie sprawuje ? czy rzeczywiscie
> jest tak skuteczna i mieso jest lepsze niz po biciu tluczkiem ?

Jest to maszyna która nacina mięso i przez to staje się łatwiejsze do
rozbicia tłuczkiem ewentualnie jeżeli niema być bardzo rozbite to
można od razu użyć tego mięsa . Jest to maszyna raczej przemysłowa.
Dwa wałki z ostrzami obracają się do siebie i w momencie gdy wrzucimy
mięso jest ono nacinane. Są maszynki z wymiennymi wkładami z wałkami
bez noży do rozpłaszczenia mięsa ale wałki te są plastikowe i grubsze
mięso ślizga się w środku..Więc mięso musi być odpowiednio
pokrojone.Nadaje się to usrojstwo do rozbijania praktycznie każdego
rodzaju mięś.

Nazwałbym inaczej - twórcom chodziło o taką obróbkę mięsa, aby nie było
ono miażdżone - czyli raczej do zmiękczania, a nie rozbijania, głównie
steków - na które idą najlepsze kawałki mięsa. Resztę mięs można przerobić
na gulasze i gulaszopodobne potrawy, w których zmiękczać mięso można poprzez
dodanie np. wina oraz na mielone potrawy: od sosu bolońskiego, gołąbków,
pierogów, uszek, do pieczeni rzymskiej i kotletów mielonych.
Uważam, że maszynka do steków Porkerta jest o tyle lepsza od
tarnowskiej, że nacina mięso na większej długości - dzięki czemu można je w
prosty i nie pracochłonny sposób szpikować przyprawami i innymi dodatkami
wsuwając je do nacięć.
Użycie ich (pomijając cenę) jest uzasadnione także w domu - przy
rodzinie powyżej sześciu osób - czas na obróbkę i mycie maszynki zaczyna być
krótszy od czasu ręcznego nacinania (i mycia desek i noży).


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-07-01 08:19:07

Temat: Re: skruszacz miesa
Od: "darkblue" <n...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "jetix" <r...@g...com> napisał w wiadomości
news:1183262724.275312.187390@w5g2000hsg.googlegroup
s.com...
On 30 Cze, 23:42, "darkblue" <n...@n...pl> wrote:
> Jest to maszyna która nacina mięso i przez to staje się łatwiejsze do
> rozbicia tłuczkiem ewentualnie jeżeli niema być bardzo rozbite to
> można od razu użyć tego mięsa . Jest to maszyna raczej przemysłowa.
> Dwa wałki z ostrzami obracają się do siebie i w momencie gdy wrzucimy
> mięso jest ono nacinane. Są maszynki z wymiennymi wkładami z wałkami
> bez noży do rozpłaszczenia mięsa ale wałki te są plastikowe i grubsze
> mięso ślizga się w środku..Więc mięso musi być odpowiednio
> pokrojone.Nadaje się to usrojstwo do rozbijania praktycznie każdego
> rodzaju mięś.

nie mialem na mysli wersji przemyslowej do duzych kuchni i restauracji ale
wersje do domu, ktora ta firma rowniez sprzedaje.
a pytanie dotyczylo - czy to urzadzenie sie sprawdza w kuchni i czy warto
wydac na nie sporo, bo az 138 zl (+ przesylka) - pisze w tym momencie o
wersji De Luxe. jest jeszcze identycznie wygladajaca o nazwie Diamond i
kosztujaca 190 PLN (+ ew. wysylka) ale nie wiem czym sie tak naprawde roznia
oprocz nazwy... wytrzymalsze ostrza ? na stronie producenta nie ma o tym ani
slowa.
tak wiec pytanie pozostaiwam otwarte.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-07-01 08:26:33

Temat: Re: skruszacz miesa
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"darkblue" <n...@n...pl> wrote in message
news:f67o0c$1l3u$1@news2.ipartners.pl...
> Użytkownik "jetix" <r...@g...com> napisał w wiadomości
> news:1183262724.275312.187390@w5g2000hsg.googlegroup
s.com...
> On 30 Cze, 23:42, "darkblue" <n...@n...pl> wrote:
> > Jest to maszyna która nacina mięso i przez to staje się łatwiejsze do
> > rozbicia tłuczkiem ewentualnie jeżeli niema być bardzo rozbite to
> > można od razu użyć tego mięsa . Jest to maszyna raczej przemysłowa.
> > Dwa wałki z ostrzami obracają się do siebie i w momencie gdy wrzucimy
> > mięso jest ono nacinane. Są maszynki z wymiennymi wkładami z wałkami
> > bez noży do rozpłaszczenia mięsa ale wałki te są plastikowe i grubsze
> > mięso ślizga się w środku..Więc mięso musi być odpowiednio
> > pokrojone.Nadaje się to usrojstwo do rozbijania praktycznie każdego
> > rodzaju mięś.
>
> nie mialem na mysli wersji przemyslowej do duzych kuchni i restauracji ale
> wersje do domu, ktora ta firma rowniez sprzedaje.
> a pytanie dotyczylo - czy to urzadzenie sie sprawdza w kuchni i czy warto
> wydac na nie sporo, bo az 138 zl (+ przesylka) - pisze w tym momencie o
> wersji De Luxe. jest jeszcze identycznie wygladajaca o nazwie Diamond i
> kosztujaca 190 PLN (+ ew. wysylka) ale nie wiem czym sie tak naprawde
roznia
> oprocz nazwy... wytrzymalsze ostrza ? na stronie producenta nie ma o tym
ani
> slowa.
> tak wiec pytanie pozostaiwam otwarte.


Ilością ostrz - są wszystkie dane na stronie...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2007-07-01 08:58:14

Temat: Re: skruszacz miesa
Od: "darkblue" <n...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:f67ooo$gfa$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Ilością ostrz - są wszystkie dane na stronie...
>

sluchaj pan.... nie pieprrz pan jak jelop bo jak byk jest ze i jedna i druga
wersja ma tyle samo ostrz. naucz sie pan czytac ze zrozumieniem, bo widac ze
pozostawia to wiele do zyczenia.
tak wiec prosze nie odpowiadac na moje posty bo sobie tego nie zycze. eot
dla Panslavisty
pozostalym pozostawiam temat otwarty.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2007-07-01 09:10:23

Temat: Re: skruszacz miesa
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"darkblue" <n...@n...pl> wrote in message
news:f67qbo$1ml4$1@news2.ipartners.pl...
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:f67ooo$gfa$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Ilością ostrz - są wszystkie dane na stronie...
> >
>
> sluchaj pan.... nie pieprrz pan jak jelop bo jak byk jest ze i jedna i
druga
> wersja ma tyle samo ostrz. naucz sie pan czytac ze zrozumieniem, bo widac
ze
> pozostawia to wiele do zyczenia.
> tak wiec prosze nie odpowiadac na moje posty bo sobie tego nie zycze. eot
> dla Panslavisty
> pozostalym pozostawiam temat otwarty.

Faktycznie - po 51 ostrzy - widocznie przegapiłem mini 17 ostrzy. Czy
jest o co się żołądkować? W drugim przypadku - napisano komponenty z
tworzywa - które - zamiast pytać na liście wystarczy napisać maila do
producenta.
A tak ogólnie czy ja twoją dupę obrabiałem?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2007-07-06 17:30:39

Temat: Re: skruszacz miesa
Od: "Daniel" <d...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

hej
zastanawiałem się kiedyś nad zakupem, ale po zapytaniu o plusy i minusy
dostałem taką odpowiedź na jakimś forum:
"jak se chcesz makdonalda zrobić w domu to se kup"
czyli generalnie nie mięso robi ale sieczkę, na pewno by usprawniło proces
smażenia i gotowania, ale czy warto?

ja zrezygnowałem :)

pzdr
Daniel


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2007-07-06 17:39:45

Temat: Re: skruszacz miesa
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Daniel" <d...@p...wp.pl> wrote in message
news:f6lugr$it$1@nemesis.news.tpi.pl...
> hej
> zastanawiałem się kiedyś nad zakupem, ale po zapytaniu o plusy i minusy
> dostałem taką odpowiedź na jakimś forum:
> "jak se chcesz makdonalda zrobić w domu to se kup"
> czyli generalnie nie mięso robi ale sieczkę, na pewno by usprawniło proces
> smażenia i gotowania, ale czy warto?
>
> ja zrezygnowałem :)
>
> pzdr
> Daniel

Zazwyczaj robi się nacięcia na stekach nożem, podobnie szpikuje się
mięsa - osobiscie mam inne wydatki, aby to kupować, ale tv czy gazeta
powinna znaleźć dla swojej kuchni pieniądze na takie laboratorium do
zbadania publicznego różnych pomysłów.
I nie brać z tego za reklamę - wiele dobrych pomysłów ginie, gdyż nie są
znane ogółowi, a pomysłodawcę czy wynalazcę nie stać pokazać na większym
forum.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pasta z wędzonych szprotek
ekspres cisnieniowy - Zelmaer, Rowenta ?
Placki ziemniaczane raz jeszcze - ciekawy przepis... dziś będzie na obiad.
knedliki
Gdzie zjeść na trasie Łódź Hel

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »