Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!nemesis.news.tpi.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-m
ail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: skruszacz miesa
Date: Sun, 1 Jul 2007 10:26:33 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <f67ooo$gfa$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <f66im1$vil$1@news2.ipartners.pl>
<1...@w...googlegroups.com>
<f67o0c$1l3u$1@news2.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: abbq35.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1183278681 16874 83.6.206.35 (1 Jul 2007 08:31:21 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 1 Jul 2007 08:31:21 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 000752-7, 2007-07-01), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:298311
Ukryj nagłówki
"darkblue" <n...@n...pl> wrote in message
news:f67o0c$1l3u$1@news2.ipartners.pl...
> Użytkownik "jetix" <r...@g...com> napisał w wiadomości
> news:1183262724.275312.187390@w5g2000hsg.googlegroup
s.com...
> On 30 Cze, 23:42, "darkblue" <n...@n...pl> wrote:
> > Jest to maszyna która nacina mięso i przez to staje się łatwiejsze do
> > rozbicia tłuczkiem ewentualnie jeżeli niema być bardzo rozbite to
> > można od razu użyć tego mięsa . Jest to maszyna raczej przemysłowa.
> > Dwa wałki z ostrzami obracają się do siebie i w momencie gdy wrzucimy
> > mięso jest ono nacinane. Są maszynki z wymiennymi wkładami z wałkami
> > bez noży do rozpłaszczenia mięsa ale wałki te są plastikowe i grubsze
> > mięso ślizga się w środku..Więc mięso musi być odpowiednio
> > pokrojone.Nadaje się to usrojstwo do rozbijania praktycznie każdego
> > rodzaju mięś.
>
> nie mialem na mysli wersji przemyslowej do duzych kuchni i restauracji ale
> wersje do domu, ktora ta firma rowniez sprzedaje.
> a pytanie dotyczylo - czy to urzadzenie sie sprawdza w kuchni i czy warto
> wydac na nie sporo, bo az 138 zl (+ przesylka) - pisze w tym momencie o
> wersji De Luxe. jest jeszcze identycznie wygladajaca o nazwie Diamond i
> kosztujaca 190 PLN (+ ew. wysylka) ale nie wiem czym sie tak naprawde
roznia
> oprocz nazwy... wytrzymalsze ostrza ? na stronie producenta nie ma o tym
ani
> slowa.
> tak wiec pytanie pozostaiwam otwarte.
Ilością ostrz - są wszystkie dane na stronie...
|