Data: 2007-07-01 08:26:33
Temat: Re: skruszacz miesa
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"darkblue" <n...@n...pl> wrote in message
news:f67o0c$1l3u$1@news2.ipartners.pl...
> Użytkownik "jetix" <r...@g...com> napisał w wiadomości
> news:1183262724.275312.187390@w5g2000hsg.googlegroup
s.com...
> On 30 Cze, 23:42, "darkblue" <n...@n...pl> wrote:
> > Jest to maszyna która nacina mięso i przez to staje się łatwiejsze do
> > rozbicia tłuczkiem ewentualnie jeżeli niema być bardzo rozbite to
> > można od razu użyć tego mięsa . Jest to maszyna raczej przemysłowa.
> > Dwa wałki z ostrzami obracają się do siebie i w momencie gdy wrzucimy
> > mięso jest ono nacinane. Są maszynki z wymiennymi wkładami z wałkami
> > bez noży do rozpłaszczenia mięsa ale wałki te są plastikowe i grubsze
> > mięso ślizga się w środku..Więc mięso musi być odpowiednio
> > pokrojone.Nadaje się to usrojstwo do rozbijania praktycznie każdego
> > rodzaju mięś.
>
> nie mialem na mysli wersji przemyslowej do duzych kuchni i restauracji ale
> wersje do domu, ktora ta firma rowniez sprzedaje.
> a pytanie dotyczylo - czy to urzadzenie sie sprawdza w kuchni i czy warto
> wydac na nie sporo, bo az 138 zl (+ przesylka) - pisze w tym momencie o
> wersji De Luxe. jest jeszcze identycznie wygladajaca o nazwie Diamond i
> kosztujaca 190 PLN (+ ew. wysylka) ale nie wiem czym sie tak naprawde
roznia
> oprocz nazwy... wytrzymalsze ostrza ? na stronie producenta nie ma o tym
ani
> slowa.
> tak wiec pytanie pozostaiwam otwarte.
Ilością ostrz - są wszystkie dane na stronie...
|