Data: 2007-07-01 08:19:07
Temat: Re: skruszacz miesa
Od: "darkblue" <n...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "jetix" <r...@g...com> napisał w wiadomości
news:1183262724.275312.187390@w5g2000hsg.googlegroup
s.com...
On 30 Cze, 23:42, "darkblue" <n...@n...pl> wrote:
> Jest to maszyna która nacina mięso i przez to staje się łatwiejsze do
> rozbicia tłuczkiem ewentualnie jeżeli niema być bardzo rozbite to
> można od razu użyć tego mięsa . Jest to maszyna raczej przemysłowa.
> Dwa wałki z ostrzami obracają się do siebie i w momencie gdy wrzucimy
> mięso jest ono nacinane. Są maszynki z wymiennymi wkładami z wałkami
> bez noży do rozpłaszczenia mięsa ale wałki te są plastikowe i grubsze
> mięso ślizga się w środku..Więc mięso musi być odpowiednio
> pokrojone.Nadaje się to usrojstwo do rozbijania praktycznie każdego
> rodzaju mięś.
nie mialem na mysli wersji przemyslowej do duzych kuchni i restauracji ale
wersje do domu, ktora ta firma rowniez sprzedaje.
a pytanie dotyczylo - czy to urzadzenie sie sprawdza w kuchni i czy warto
wydac na nie sporo, bo az 138 zl (+ przesylka) - pisze w tym momencie o
wersji De Luxe. jest jeszcze identycznie wygladajaca o nazwie Diamond i
kosztujaca 190 PLN (+ ew. wysylka) ale nie wiem czym sie tak naprawde roznia
oprocz nazwy... wytrzymalsze ostrza ? na stronie producenta nie ma o tym ani
slowa.
tak wiec pytanie pozostaiwam otwarte.
|