Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.gazeta.pl!nf1.ipartners.pl!ipar
tners.pl!news2.ipartners.pl!not-for-mail
From: "darkblue" <n...@n...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: skruszacz miesa
Date: Sun, 1 Jul 2007 10:19:07 +0200
Organization: GTS Energis
Lines: 23
Message-ID: <f67o0c$1l3u$1@news2.ipartners.pl>
References: <f66im1$vil$1@news2.ipartners.pl>
<1...@w...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: ip-89-174-120-111.multimo.gtsenergis.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news2.ipartners.pl 1183277900 54398 89.174.120.111 (1 Jul 2007 08:18:20 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 1 Jul 2007 08:18:20 GMT
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:298310
Ukryj nagłówki
Użytkownik "jetix" <r...@g...com> napisał w wiadomości
news:1183262724.275312.187390@w5g2000hsg.googlegroup
s.com...
On 30 Cze, 23:42, "darkblue" <n...@n...pl> wrote:
> Jest to maszyna która nacina mięso i przez to staje się łatwiejsze do
> rozbicia tłuczkiem ewentualnie jeżeli niema być bardzo rozbite to
> można od razu użyć tego mięsa . Jest to maszyna raczej przemysłowa.
> Dwa wałki z ostrzami obracają się do siebie i w momencie gdy wrzucimy
> mięso jest ono nacinane. Są maszynki z wymiennymi wkładami z wałkami
> bez noży do rozpłaszczenia mięsa ale wałki te są plastikowe i grubsze
> mięso ślizga się w środku..Więc mięso musi być odpowiednio
> pokrojone.Nadaje się to usrojstwo do rozbijania praktycznie każdego
> rodzaju mięś.
nie mialem na mysli wersji przemyslowej do duzych kuchni i restauracji ale
wersje do domu, ktora ta firma rowniez sprzedaje.
a pytanie dotyczylo - czy to urzadzenie sie sprawdza w kuchni i czy warto
wydac na nie sporo, bo az 138 zl (+ przesylka) - pisze w tym momencie o
wersji De Luxe. jest jeszcze identycznie wygladajaca o nazwie Diamond i
kosztujaca 190 PLN (+ ew. wysylka) ale nie wiem czym sie tak naprawde roznia
oprocz nazwy... wytrzymalsze ostrza ? na stronie producenta nie ma o tym ani
slowa.
tak wiec pytanie pozostaiwam otwarte.
|