Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia śledzie w zalewie miodowej

Grupy

Szukaj w grupach

 

śledzie w zalewie miodowej

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-12-18 09:42:45

Temat: śledzie w zalewie miodowej
Od: Zet <z...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Kiedys takowe zdazylo mi sie jesc.
I obiecalem sobie ze zrobie podobne ale wszystkie przepisy jakie
znalazlem raczej nie daja takiego efektu.
Mniej wiecej chodzi o to iz zalewa jest z pomidorami
(przecier/koncentrat) cebula, gorczyca oraz wlasnie miodem.
Cebulke trzeba podsmazyc i wlasnie co dalej.
Czy ktos zna cos podobnego?
--
Pozdrawiam
Zet
P-n

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-12-18 13:19:11

Temat: Re: śledzie w zalewie miodowej
Od: m...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> Kiedys takowe zdazylo mi sie jesc.
> I obiecalem sobie ze zrobie podobne ale wszystkie przepisy jakie
> znalazlem raczej nie daja takiego efektu.
> Mniej wiecej chodzi o to iz zalewa jest z pomidorami
> (przecier/koncentrat) cebula, gorczyca oraz wlasnie miodem.
> Cebulke trzeba podsmazyc i wlasnie co dalej.
> Czy ktos zna cos podobnego?

Ja znam takie:
Śledzie
Składniki
5 płatów matiasów
2 łyżki miodu naturalnego
4 średnie cebule &#8211; może być więcej
2 łyżki octu winnego
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
&frac12; szklanki oleju (może być mniej)
sól, pieprz


Cebulę pokroić w plastry, na rozgrzany olej wrzucić cebulę i dusić do
miękkości, następnie dodać miód, ocet i koncentrat. Dokładnie wymieszać,
przyprawić solą i pieprzem. Sos odstawić by wystygł. Płaty matiasów wymoczyć,
pokroić na kawałki. Przedostatnia czynność to układać warstwami w salaterce
czy słoiku; sos, śledzie, sos, śledzie, przykryć i dostawić do lodówki na 1-2
dni. Ostatnia czynność to konsumpcja. Jakie wrażenie? Dla mnie genialne.
Wanda



--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-12-18 13:22:16

Temat: Re: śledzie w zalewie miodowej
Od: m...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> > Kiedys takowe zdazylo mi sie jesc.
> > I obiecalem sobie ze zrobie podobne ale wszystkie przepisy jakie
> > znalazlem raczej nie daja takiego efektu.
> > Mniej wiecej chodzi o to iz zalewa jest z pomidorami
> > (przecier/koncentrat) cebula, gorczyca oraz wlasnie miodem.
> > Cebulke trzeba podsmazyc i wlasnie co dalej.
> > Czy ktos zna cos podobnego?
>
Przepraszam jeszcze raz:

Składniki
5 płatów matiasów
2 łyżki miodu naturalnego
4 średnie cebule może być więcej
2 łyżki octu winnego
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
0,5 szklanki oleju (może być mniej)
sól, pieprz


Cebulę pokroić w plastry, na rozgrzany olej wrzucić cebulę i dusić do
miękkości, następnie dodać miód, ocet i koncentrat. Dokładnie wymieszać,
przyprawić solą i pieprzem. Sos odstawić by wystygł. Płaty matiasów wymoczyć,
pokroić na kawałki. Przedostatnia czynność to układać warstwami w salaterce
czy słoiku; sos, śledzie, sos, śledzie, przykryć i dostawić do lodówki na 1-2
dni. Ostatnia czynność to konsumpcja. Jakie wrażenie? Dla mnie genialne.


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

makutra-gdzie kupić w w-wie
Balsam Pomorski.
ciacho mi nie urosło
Zawór do szybkowara
popsułem ciasteczka. co zrobiłem źle?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »