Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate
.onet.pl!niusy.onet.pl
From: m...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: śledzie w zalewie miodowej
Date: 18 Dec 2005 14:22:16 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 30
Message-ID: <6...@n...onet.pl>
References: <6...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1134912136 15092 213.180.130.18 (18 Dec 2005 13:22:16
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 18 Dec 2005 13:22:16 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 217.144.209.16, 217.144.192.82, 192.168.243.38
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:256118
Ukryj nagłówki
> > Kiedys takowe zdazylo mi sie jesc.
> > I obiecalem sobie ze zrobie podobne ale wszystkie przepisy jakie
> > znalazlem raczej nie daja takiego efektu.
> > Mniej wiecej chodzi o to iz zalewa jest z pomidorami
> > (przecier/koncentrat) cebula, gorczyca oraz wlasnie miodem.
> > Cebulke trzeba podsmazyc i wlasnie co dalej.
> > Czy ktos zna cos podobnego?
>
Przepraszam jeszcze raz:
Składniki
5 płatów matiasów
2 łyżki miodu naturalnego
4 średnie cebule może być więcej
2 łyżki octu winnego
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
0,5 szklanki oleju (może być mniej)
sól, pieprz
Cebulę pokroić w plastry, na rozgrzany olej wrzucić cebulę i dusić do
miękkości, następnie dodać miód, ocet i koncentrat. Dokładnie wymieszać,
przyprawić solą i pieprzem. Sos odstawić by wystygł. Płaty matiasów wymoczyć,
pokroić na kawałki. Przedostatnia czynność to układać warstwami w salaterce
czy słoiku; sos, śledzie, sos, śledzie, przykryć i dostawić do lodówki na 1-2
dni. Ostatnia czynność to konsumpcja. Jakie wrażenie? Dla mnie genialne.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|