Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia smazenie ryby

Grupy

Szukaj w grupach

 

smazenie ryby

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-09-09 13:00:33

Temat: smazenie ryby
Od: "mistrzu" <m...@s...wsinf.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Co zrobic by podczas smazenia ryby nie rozwalala sie gdy przewracam
strasznie krycha jest a byla troche zmrozona ;(


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-09-09 13:55:31

Temat: Re: smazenie ryby
Od: Piotr Zawadzki <p...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora

mistrzu napisał:

> Co zrobic by podczas smazenia ryby nie rozwalala sie gdy przewracam
> strasznie krycha jest a byla troche zmrozona ;(

Jeżęli smażysz bez panierki, to będzie trudno - po prostu trzeba bardzo
uważać i delikatnie obracać rybę dwoma, możliwie jak najszerszymi,
łopatkami. Jeżeli będzie panierka, może spróbuj ją zrobić nieco grubszą
i twardszą, tak aby 'trzymała' fiszę...

--
Pozdrawiam
PWZ

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-09-09 14:07:55

Temat: Re: smazenie ryby
Od: "turecky " <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

mistrzu <m...@s...wsinf.edu.pl> napisał(a):

> Co zrobic by podczas smazenia ryby nie rozwalala sie gdy przewracam
> strasznie krycha jest a byla troche zmrozona ;(
>
Jak ryba się rozwala znaczy jest usmażona - białko ścięte. Przewracać
wcześniej :-)


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-09-09 15:46:11

Temat: Re: smazenie ryby
Od: JerzyN <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

turecky napisał(a):
> mistrzu <m...@s...wsinf.edu.pl> napisał(a):
>
>
>>Co zrobic by podczas smazenia ryby nie rozwalala sie gdy przewracam
>>strasznie krycha jest a byla troche zmrozona ;(
>>
>
> Jak ryba się rozwala znaczy jest usmażona - białko ścięte. Przewracać
> wcześniej :-)

Lub wcześniej dobrze odsaczyć z nadmieru wody.
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Gospodynie domowe
Powidła - nie ze śliwek
Przetwory - kilka pytań
Co z kangura?
Robicie już powidła śliwkowe?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »