« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-11-30 15:13:32
Temat: soczysty kurczak winiary z woreczkiemTak wlasnie robie te podudzia z kurczaka i zastanawiam sie jak ustawic
piekarnik. Na opakowaniu jest napisane po prostu wlaczyc piekarnik na
200st., dac na dolna blache i piec przez 60min. A moze wlaczyc grill, albo
termoobieg? Czy wystarczy dolna i gorna grzalka? Ktos ma moze wieksze
doswiadczenie? :) Piekarnik to Bosch hbn 231.0 - mam do wyboru "Ogrzewanie
górne i dolne, Ogrzewanie dolne, Turbogrill, Grill duży, Grill mały, Grzanie
gorącym powietrzem 3D"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-11-30 16:07:51
Temat: Re: soczysty kurczak winiary z woreczkiembartekkr pisze:
> Tak wlasnie robie te podudzia z kurczaka i zastanawiam sie jak ustawic
> piekarnik. Na opakowaniu jest napisane po prostu wlaczyc piekarnik na
> 200st., dac na dolna blache i piec przez 60min. A moze wlaczyc grill, albo
> termoobieg? Czy wystarczy dolna i gorna grzalka? Ktos ma moze wieksze
> doswiadczenie? :) Piekarnik to Bosch hbn 231.0 - mam do wyboru "Ogrzewanie
> górne i dolne, Ogrzewanie dolne, Turbogrill, Grill duży, Grill mały, Grzanie
> gorącym powietrzem 3D"
Co byś nie włączał, tak samo do kitu będzie smakowało. Mnie te wszystkie
"gotowe" dania (nie)smakują jednakowo, tzn. tą samą tekturą i ew.
glutaminianem sodu...
pwz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2009-11-30 16:11:42
Temat: Re: soczysty kurczak winiary z woreczkiembartekkr pisze:
> Tak wlasnie robie te podudzia z kurczaka i zastanawiam sie jak ustawic
> piekarnik. Na opakowaniu jest napisane po prostu wlaczyc piekarnik na
> 200st., dac na dolna blache i piec przez 60min. A moze wlaczyc grill, albo
> termoobieg? Czy wystarczy dolna i gorna grzalka? Ktos ma moze wieksze
> doswiadczenie? :) Piekarnik to Bosch hbn 231.0 - mam do wyboru "Ogrzewanie
> górne i dolne, Ogrzewanie dolne, Turbogrill, Grill duży, Grill mały, Grzanie
> gorącym powietrzem 3D"
Ja mięso robie zawsze z termoobiegiem, dzięki temu piecze się równomiernie, poza tym
piecze się
znacznie szybciej, pod koniec zawsze można termoobieg wyłączyć i przyrumienić jeszcze
korzystając z
samej grzałki, ale samo pieczenie tylko z termoobiegiem i lepiej samemu podglądać
mięso niż trzymać
się numerków podanych na opakowaniu, czasami dla pewności sprawdzam mięso widelcem
albo odkrajam kawałek
--
WebProgress - Nowoczesne aplikacje internetowe
www.webprogress.com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2009-11-30 16:34:34
Temat: Re: soczysty kurczak winiary z woreczkiempwz pisze:
> Co byś nie włączał, tak samo do kitu będzie smakowało. Mnie te wszystkie
> "gotowe" dania (nie)smakują jednakowo, tzn. tą samą tekturą i ew.
> glutaminianem sodu...
W zdecydowanej większości przypadków to racja ale... z gotowych "markowych" dań
świetna jest "Ryba z
pieca" Frosty - spory kawał mięsa (400g - chyba bez glazury, bo podczas pieczenia się
nie kurczy) z
sosem brokułowym (lub brokułowo-serowym) i lekką panierką, piecze się dość długo bo
ok. 20-25 minut
przy 250°C ale naprawde warto - spokojnie wystarczy dla dwóch osób, polecam również
Bami Goreng
(goreng z makaronem) z Lidla - nie wiem jaka to dokładnie marka, w czarnym opakowaniu
- bardzo
dobre, warto przyprawić odrobiną curry i łyżką ciemnego sosu sojowego.
Ale wracając do gotowych dań mięsnych to osobiście też nie kupuję -
http://www.joemonster.org/art/11469/
Potrawy mięsne wole przyrządzać samemu, jednak jakość mięsa jest teraz zdecydowanie
niższa niż
kiedyś (oczywiśćie mówię o sklepowym), szczególnie drobiu - mięso jest łykowate i
galaretowate,
tragedia według mnie - to nie to co kiedyś, pamiętam czasy jak kurczak z rożna
kosztował 10 zł.
idealnie przypieczony, pachnący, soczysty - można się było delektować, a teraz to jak
człowiek je to
się tylko czeka kiedy w końcu wszystko z talerza zniknie i będzie można odejśc od
stołu
--
WebProgress - Nowoczesne aplikacje internetowe
www.webprogress.com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2009-11-30 17:12:25
Temat: Re: soczysty kurczak winiary z woreczkiemvcore pisze:
> bartekkr pisze:
>> Tak wlasnie robie te podudzia z kurczaka i zastanawiam sie jak ustawic
>> piekarnik. Na opakowaniu jest napisane po prostu wlaczyc piekarnik na
>> 200st., dac na dolna blache i piec przez 60min. A moze wlaczyc grill,
>> albo termoobieg? Czy wystarczy dolna i gorna grzalka? Ktos ma moze
>> wieksze doswiadczenie? :) Piekarnik to Bosch hbn 231.0 - mam do wyboru
>> "Ogrzewanie górne i dolne, Ogrzewanie dolne, Turbogrill, Grill duży,
>> Grill mały, Grzanie gorącym powietrzem 3D"
>
> Ja mięso robie zawsze z termoobiegiem, dzięki temu piecze się
> równomiernie, poza tym piecze się znacznie szybciej, pod koniec zawsze
> można termoobieg wyłączyć i przyrumienić jeszcze korzystając z samej
> grzałki, ale samo pieczenie tylko z termoobiegiem i lepiej samemu
> podglądać mięso niż trzymać się numerków podanych na opakowaniu, czasami
> dla pewności sprawdzam mięso widelcem albo odkrajam kawałek
A jakie ma to znaczenie przy miesie pieczonym w woreczku? Piekarnik ma
byc nagrzany i tyle, ja bym ustawila po prostu obie grzalki.
th
--
http://nitkowo.bloog.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2009-11-30 17:15:55
Temat: Re: soczysty kurczak winiary z woreczkiemTheli pisze:
> A jakie ma to znaczenie przy miesie pieczonym w woreczku? Piekarnik ma
> byc nagrzany i tyle, ja bym ustawila po prostu obie grzalki.
Aaa, takich innowacji to ja nie widziałem - myślałem że chodzi o woreczek przypraw
czy coś w tym stylu
--
WebProgress - Nowoczesne aplikacje internetowe
www.webprogress.com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2009-11-30 21:48:44
Temat: Re: soczysty kurczak winiary z woreczkiem
Użytkownik "vcore" <mail*wytnij*@vcore.pl> napisał w wiadomości
news:hf0s6r$puo$1@inews.gazeta.pl...
> Ale wracając do gotowych dań mięsnych to osobiście też nie kupuję -
> http://www.joemonster.org/art/11469/
>
Jeżeli są chętni, zby to coś kupić.
This is America ;-)
pozdro
Grzesiacz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |