« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-24 20:35:42
Temat: sos chrzanowywlasnie, jak zrobic sos chrzanowy? bo dalam smietanke dodalam chrzanu ale
jakos mi nie wyszlo:((
**agatka**
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-24 21:43:06
Temat: Re: sos chrzanowyAgata Mryczko wrote:
> wlasnie, jak zrobic sos chrzanowy? bo dalam smietanke dodalam chrzanu ale
> jakos mi nie wyszlo:((
>
> **agatka**
no dobra dwa przepisy: :)
1. przepis mojego połówka:
dowolny sos biały np. z torebki, zrobić wg przepisu na opakowaniu, dodać
chrzanu wg smaku, zagotować. sos gotowy:P
2. moj przepis:
do gotujacego sie bulionu (rosol, albo kostka rosolowa z woda) dodać
smietane i caly czas mieszac, zeby sie nie zwarzylo. nastepnie dodawac po
lyzeczce chrzanui caly czas mieszac. doprawic do smaku:)
oba sprawdzone i oba dzialaja:)
Izza i ,,połówek''
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-25 13:26:41
Temat: Re: sos chrzanowy1. Na ciepło (np do sztuki mięsa). Zrobić sos beszamelowy (od biedy może być z
torebki), dodać chrzanu wedle gustu. Czosnek IMHO zbędny tu jest
2. Na zimno (do mięs na zimno i wędlin) Chrzan połaczyć ze śmietana (nie
śmietanką) - chrzanu 3/4, śmietany 1/4 - troszkę posłodzić troszkę posolić.
Pozdrowionka - Agnieszka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-26 07:47:28
Temat: Re: sos chrzanowyZrobić sos beszamelowy (od biedy może być z
> torebki),
====
To już jest sado-masochistycza perwersja! Chyba, oprócz jajecznicy, nie ma
nic prostszego do wykonania od beszamelu. Jak możesz udzielać takich rad?
Poza tym z torebki wychodzi drożej, a więc nie "od biedy".
waldek
====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-26 08:16:08
Temat: Re: sos chrzanowyUżytkownik waldek napisał:
> Zrobić sos beszamelowy (od biedy może być z
>
>>torebki),
>
> ====
> To już jest sado-masochistycza perwersja! Chyba, oprócz jajecznicy, nie ma
> nic prostszego do wykonania od beszamelu. Jak możesz udzielać takich rad?
> Poza tym z torebki wychodzi drożej, a więc nie "od biedy".
>
> waldek
> ====
>
>
Uwierz mi ze dla niektorych beszamel to szczyt - przyjdz kiedys jak moj
maz bedzie robil ;)
5 garnkow zabrudzonych a efekt koncowy...glut ;-)
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.banana.szanty.pl/przs/grupa/index.php?act
ion=pokaz&id=25
* Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-26 08:24:51
Temat: Odp: sos chrzanowy> wlasnie, jak zrobic sos chrzanowy? bo dalam smietanke dodalam chrzanu ale
> jakos mi nie wyszlo:((
wejdz tutaj: http://kuchniadomowa.webpark.pl/index1.htm wybierz sosy i
znajdziesz tam nie tylko chrzanowy.
Niedawno dowiedzialam sie o tej stronie tu na grupie i bardzo mnie
zainteresowala.
Smacznego.
BASIEK.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-26 09:16:59
Temat: Re: sos chrzanowyIn article <bv2glr$4nk$1@inews.gazeta.pl>, "waldek" <x...@o...pl>
wrote:
> Zrobić sos beszamelowy (od biedy może być z
> > torebki),
> ====
> To już jest sado-masochistycza perwersja! Chyba, oprócz jajecznicy, nie ma
> nic prostszego do wykonania od beszamelu. Jak możesz udzielać takich rad?
> Poza tym z torebki wychodzi drożej, a więc nie "od biedy".
Jak dla kogo. Taki np. Kuroń miewa kłopoty.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-26 09:41:47
Temat: Re: sos chrzanowy> Uwierz mi ze dla niektorych beszamel to szczyt - przyjdz kiedys jak moj
> maz bedzie robil ;)
> 5 garnkow zabrudzonych a efekt koncowy...glut ;-)
====
Trudno w to uwierzyć. Co on robi z tymi pięcioma garnkami? Czy mogłabyś to
nagrać i opublikować na jakiejś stronie?
waldek
====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-26 09:51:57
Temat: Re: sos chrzanowyUżytkownik waldek napisał:
>>Uwierz mi ze dla niektorych beszamel to szczyt - przyjdz kiedys jak moj
>>maz bedzie robil ;)
>>5 garnkow zabrudzonych a efekt koncowy...glut ;-)
>
> ====
> Trudno w to uwierzyć. Co on robi z tymi pięcioma garnkami? Czy mogłabyś to
> nagrać i opublikować na jakiejś stronie?
>
> waldek
> ====
>
>
W jednym mu sie przypali, do drugiego przeleje ale okazuje sie za maly.
Nastepnie okazuje sie ze sos przeszedl spalenizna wiec trzeba zrobic
nowy oczywiscie w nowym garnku.
No i on mleko gotuje osobno, zasmazke zaciaga w drugim.
A potem kwintesensja!
Wszystko przelewa do nastepnego gara stopniowo mieszajac tylko
najczesciej zapomni o temperaturze skladnikow i robi sie glut :)
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.banana.szanty.pl/przs/grupa/index.php?act
ion=pokaz&id=25
* Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-26 10:04:13
Temat: Re: sos chrzanowy> W jednym mu sie przypali, do drugiego przeleje ale okazuje sie za maly.
> Nastepnie okazuje sie ze sos przeszedl spalenizna wiec trzeba zrobic
> nowy oczywiscie w nowym garnku.
> No i on mleko gotuje osobno, zasmazke zaciaga w drugim.
> A potem kwintesensja!
> Wszystko przelewa do nastepnego gara stopniowo mieszajac tylko
> najczesciej zapomni o temperaturze skladnikow i robi sie glut :)
====
Może powinien po prostu przeczytać przepis?
waldek
====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |