| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-11-29 17:51:50
Temat: Re: termoobieg - po co to jest?
Użytkownik "Iwona_s" <i...@T...pl> napisał w wiadomości
news:cof46b$72o$1@news.dialog.net.pl...
>>
> Ciagle uwazam, ze wczesniejsze nagrzewanie piekarnika przed uzyciem grilla
> jest bezsensowna:)
>
Grill słuzy głównie do zapieczenia skórki upieczonego (termoobiegiem) ciasta
badz miesiwa. Jesli cos tylko pieczesz na grillu zuzyjesz duzo wiecej
energii niz przy wstepnym podgrzaniu.
--
Leszek Grelak - Lesio5
I thought I was someone else, someone good.
Lou Reed - Perfect Day
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-11-29 21:17:44
Temat: Re: termoobieg - po co to jest?Użytkownik "Lesio5" <l...@w...pI> napisał w wiadomości
>> Ciagle uwazam, ze wczesniejsze nagrzewanie piekarnika przed uzyciem
>> grilla jest bezsensowna:)
>>
>
> Grill słuzy głównie do zapieczenia skórki upieczonego (termoobiegiem)
> ciasta badz miesiwa.
Cos podobnego? Tyle lat pieke, a w zyciu bym nie pomyslala, ze GRILL sluzy
GLOWNIE do zapieczenia skorki ciasta czy miesa.
A ja grilla uzywam do (po prostu)... grillowania potraw. Chyba popelniam
duzy blad;) A jeszcze wiekszy, ze nie nagrzewam wczesniej piekarnika
termoobiegiem
>Jesli cos tylko pieczesz na grillu zuzyjesz duzo wiecej energii niz przy
>wstepnym podgrzaniu.
Jesli pieke na grillu, potrzebuje na to ok. 10-15 min. Nic nie musze
wstepnie podgrzewac (wtedy to dopiero bym zuzyla).
--
Pozdrawiam
Iwona
/Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać./Cyceron
http://koty.wb.pl/galery9/galeria572.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-29 21:23:37
Temat: Re: termoobieg - po co to jest?
Użytkownik "Musta" <mustaf[antyspam]a8@poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:cof37v$vnb$1@news2.ipartners.pl...
> ja nie zabardzo rozumiem jak nadmuch goracego powietrza moze spowodowac ze
> mieso bedzie bardziej soczyste?
>
> czy na termoobiegu nalezy piec na nirzszych temperaturach?
>
> musta
>
>
Tak, temperatury z reguły niższe i czas krótszy.
Zużycie energii mniejsze.
W przyzwoitej instrukcj podają przykładowe temperatury dla wybranych potraw
więc można zobaczyć.
Jerzy Stanisław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-30 07:38:15
Temat: Re: termoobieg - po co to jest?
Użytkownik "Iwona_s" <i...@T...pl> napisał w wiadomości
news:cog3fn$f7$1@news.dialog.net.pl...
> Cos podobnego? Tyle lat pieke, a w zyciu bym nie pomyslala, ze GRILL
sluzy
> GLOWNIE do zapieczenia skorki ciasta czy miesa.
> A ja grilla uzywam do (po prostu)... grillowania potraw. Chyba popelniam
> duzy blad;) A jeszcze wiekszy, ze nie nagrzewam wczesniej piekarnika
> termoobiegiem
Ze wzgledu na oszczednosc prądu - popelniasz blad.
--
Leszek Grelak - Lesio5
I thought I was someone else, someone good.
Lou Reed - Perfect Day
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-30 08:29:33
Temat: Re: termoobieg - po co to jest?
Użytkownik "Lesio5" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
news:coh8gj$3pe$2@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Iwona_s" <i...@T...pl> napisał w wiadomości
> news:cog3fn$f7$1@news.dialog.net.pl...
>
>> Cos podobnego? Tyle lat pieke, a w zyciu bym nie pomyslala, ze
>> GRILL
> sluzy
>> GLOWNIE do zapieczenia skorki ciasta czy miesa.
>> A ja grilla uzywam do (po prostu)... grillowania potraw. Chyba
>> popelniam
>> duzy blad;) A jeszcze wiekszy, ze nie nagrzewam wczesniej
>> piekarnika
>> termoobiegiem
>
> Ze wzgledu na oszczednosc prądu - popelniasz blad.
Dokładnie o to chodzi :)
Lesio5 uzyskuje tytuł "Poznaniaka Honoris Causa" :)
--
spp
spp(na)op.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-06 16:35:11
Temat: Re: termoobieg - po co to jest?Iwona_s wrote:
>
> Jesli pieke na grillu, potrzebuje na to ok. 10-15 min. Nic nie musze
> wstepnie podgrzewac (wtedy to dopiero bym zuzyla).
>
To może grillujesz jakieś małe rzeczy? Mi na opieczenie czegokolwiek na
grillu 15 minut nie starczy. Podaj może co robisz na grillu.
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-07 10:26:56
Temat: Re: termoobieg - po co to jest?Użytkownik "Gosia" <x...@y...com> napisał w wiadomości
>> Jesli pieke na grillu, potrzebuje na to ok. 10-15 min. Nic nie musze
>> wstepnie podgrzewac (wtedy to dopiero bym zuzyla).
>>
>
> To może grillujesz jakieś małe rzeczy? Mi na opieczenie czegokolwiek na
> grillu 15 minut nie starczy. Podaj może co robisz na grillu.
>
To co sie daje grilowac: ryba, karkowka, kielbasa, warzywa...zapiekanki...
--
Pozdrawiam
Iwona
/Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać./Cyceron
http://koty.wb.pl/galery9/galeria572.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |