« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-05-07 16:01:10
Temat: tiramisu
Czy moze ktoś zna sprawdzony przepis na tiramisu
dzieki za odpowiedz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-05-07 16:44:01
Temat: Re: tiramisu
Użytkownik "p" <p...@p...fm> napisał w wiadomości
news:opr7mz38vjdjl693@news.tpi.pl...
>
> Czy moze ktoś zna sprawdzony przepis na tiramisu
> dzieki za odpowiedz
sprawdzony przepis:
Tiramisu
Składniki:
1 kg mascarpone, 8-10 żółtek, 200 g cukru pudru, 150 ml amaretto, 400
g biszkoptów (2 opakowania firmy San), 800 ml mocnej ostudzonej kawy
Autor: Agnieszka Kręglicka
Sposób przyrządzania: Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem na bardzo
gładką masę. Dodać stopniowo mascarpone, ubijając, aż krem zgęstnieje. Kawę
połączyć z amaretto i wlać do miski. Połowę biszkoptów moczyć krótko w
kawie, tak żeby nasiąkły, ale się nie rozpadały. Ułożyć je na dnie formy,
posypać lekko kakao, następnie rozsmarować połowę kremu, posypać lekko
kakao, znów warstwa namoczonych biszkoptów, kakao i druga połowa kremu.
Można podawać od razu, ale lepiej wstawić do lodówki na co najmniej dwie
godziny. Przed podaniem posypać kakao po wierzchu.
powodzenia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-07 19:46:40
Temat: Re: tiramisuJa zamiast kakao posypuje starta gorzka czekolada i uzywam whisky a nie
amaretto:)
Użytkownik "ania" <a...@p...pl> napisał w wiadomości
news:c7geca$1jvu$1@mamut.aster.pl...
>
> Użytkownik "p" <p...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:opr7mz38vjdjl693@news.tpi.pl...
> >
> > Czy moze ktoś zna sprawdzony przepis na tiramisu
> > dzieki za odpowiedz
>
> sprawdzony przepis:
>
> Tiramisu
> Składniki:
> 1 kg mascarpone, 8-10 żółtek, 200 g cukru pudru, 150 ml amaretto,
400
> g biszkoptów (2 opakowania firmy San), 800 ml mocnej ostudzonej kawy
>
>
> Autor: Agnieszka Kręglicka
> Sposób przyrządzania: Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem na
bardzo
> gładką masę. Dodać stopniowo mascarpone, ubijając, aż krem zgęstnieje.
Kawę
> połączyć z amaretto i wlać do miski. Połowę biszkoptów moczyć krótko w
> kawie, tak żeby nasiąkły, ale się nie rozpadały. Ułożyć je na dnie formy,
> posypać lekko kakao, następnie rozsmarować połowę kremu, posypać lekko
> kakao, znów warstwa namoczonych biszkoptów, kakao i druga połowa kremu.
> Można podawać od razu, ale lepiej wstawić do lodówki na co najmniej dwie
> godziny. Przed podaniem posypać kakao po wierzchu.
>
>
>
> powodzenia
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-07 19:51:30
Temat: Re: tiramisu
> Ja zamiast kakao posypuje starta gorzka czekolada i uzywam whisky a nie
> amaretto:)
super
nastepnum razem tak zrobie
dzieki za pomysl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-07 20:33:02
Temat: Re: tiramisuIn <o...@n...tpi.pl> p wrote:
>
> Czy moze ktoś zna sprawdzony przepis na tiramisu
> dzieki za odpowiedz
Odpowiadam. Znam. Nie dziękuj, wyznam Ci szczerze.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-10 08:35:10
Temat: Re: tiramisu> Tiramisu
> Składniki:
> 1 kg mascarpone, 8-10 żółtek, 200 g cukru pudru, 150 ml amaretto,
400
> g biszkoptów (2 opakowania firmy San), 800 ml mocnej ostudzonej kawy
Oświećcie mnie proszę, co to jest mascarpone, gdzie toto mozna kupić i czy
można czymś zastąpić?
Pozdrawiam
Renia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-10 10:10:38
Temat: Re: tiramisuIn news:c7neqm$4fe$1@news.onet.pl, Renia wrote:
>> Tiramisu
>> Składniki:
>> 1 kg mascarpone, 8-10 żółtek, 200 g cukru pudru, 150 ml
>> amaretto, 400 g biszkoptów (2 opakowania firmy San), 800 ml mocnej
>> ostudzonej kawy
>
>
> Oświećcie mnie proszę, co to jest mascarpone, gdzie toto mozna kupić
> i czy można czymś zastąpić?
Taki biały serek. Może homogenizowanym zastąpić?
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-10 10:18:24
Temat: Re: tiramisuHanna Burdon wrote:
>
> Taki biały serek. Może homogenizowanym zastąpić?
>
Lepiej nie...
Mascarpone mozna kupic bez problemu w hm.
A jak sie je czyms zastapi, to juz nie bedzie tiramisu.
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-10 10:31:22
Temat: Re: tiramisuOn Mon, 10 May 2004 11:10:38 +0100, "Hanna Burdon"
<h...@n...com> wrote:
>In news:c7neqm$4fe$1@news.onet.pl, Renia wrote:
>>> Tiramisu
>>> Składniki:
>>> 1 kg mascarpone, 8-10 żółtek, 200 g cukru pudru, 150 ml
>>> amaretto, 400 g biszkoptów (2 opakowania firmy San), 800 ml mocnej
>>> ostudzonej kawy
>>
>>
>> Oświećcie mnie proszę, co to jest mascarpone, gdzie toto mozna kupić
>> i czy można czymś zastąpić?
>
>Taki biały serek. Może homogenizowanym zastąpić?
>
>Hania
a wez wypluj to slowo, dobra kobieto!!! mascarpone to mascarpone.
E basta! ;)))
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-10 10:40:38
Temat: Re: tiramisu> > Taki biały serek. Może homogenizowanym zastąpić?
> >
> Lepiej nie...
> Mascarpone mozna kupic bez problemu w hm.
> A jak sie je czyms zastapi, to juz nie bedzie tiramisu.
A skojarzyło mi się z marcepanem :))
Nie jestem ortodoksyjna :)
Jeżeli nie kupię tego mascarpone, to zrobię z serkiem homo.
Dziękuję,
Renia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |