Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia tort cytrynowy - polewa

Grupy

Szukaj w grupach

 

tort cytrynowy - polewa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-05-03 19:31:23

Temat: tort cytrynowy - polewa
Od: "Madzia" <s...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Szukam inspiracji na polewę do torta (biszkopt cytrynowy przełożony leciutką
masą budyniowo-kisielową). Nie mam pomysłu jak ten tort wykończyć, bo zawsze
tego typu ciasto posypuję cukrem pudrem, a tutaj raczej takie wykończenie nie
pasuję.
Bardzo proszę o jakieś rady.

pzdr

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-05-03 20:31:07

Temat: Re: tort cytrynowy - polewa
Od: Grabek <m...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

Madzia wrote:
> Szukam inspiracji na polewę do torta (biszkopt cytrynowy przełożony leciutką
> masą budyniowo-kisielową). Nie mam pomysłu jak ten tort wykończyć, bo zawsze
> tego typu ciasto posypuję cukrem pudrem, a tutaj raczej takie wykończenie nie
> pasuję.
> Bardzo proszę o jakieś rady.
>
Hmmm... mi by najbardziej pasowało jednak bez polewy a jeśli już to coś
bardzo lekkiego np. bita śmietana z dodatkiem tartej skórki cytrynowej?

pzdr
Grabek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-05-03 20:34:42

Temat: Re: tort cytrynowy - polewa
Od: "Madzia" <s...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Madzia wrote:
> > Szukam inspiracji na polewę do torta (biszkopt cytrynowy przełożony leciutką
> > masą budyniowo-kisielową). Nie mam pomysłu jak ten tort wykończyć, bo zawsze
> > tego typu ciasto posypuję cukrem pudrem, a tutaj raczej takie wykończenie nie
> > pasuję.
> > Bardzo proszę o jakieś rady.
> >
> Hmmm... mi by najbardziej pasowało jednak bez polewy a jeśli już to coś
> bardzo lekkiego np. bita śmietana z dodatkiem tartej skórki cytrynowej?
>
> pzdr
> Grabek

Ten torcik nie będzie raczej z tych klasycznych, więc ta bita śmietana to raczej
nie bardzo.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-05-03 20:53:01

Temat: Re: tort cytrynowy - polewa
Od: Grabek <m...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

Madzia wrote:
>> Madzia wrote:
>>> Szukam inspiracji na polewę do torta (biszkopt cytrynowy przełożony leciutką
>>> masą budyniowo-kisielową). Nie mam pomysłu jak ten tort wykończyć, bo zawsze
>>> tego typu ciasto posypuję cukrem pudrem, a tutaj raczej takie wykończenie nie
>>> pasuję.
>>> Bardzo proszę o jakieś rady.
>>>
>> Hmmm... mi by najbardziej pasowało jednak bez polewy a jeśli już to coś
>> bardzo lekkiego np. bita śmietana z dodatkiem tartej skórki cytrynowej?
>
> Ten torcik nie będzie raczej z tych klasycznych, więc ta bita śmietana to raczej
> nie bardzo.
>

A co ma bita śmietana do klasycznego torta?
"Klasyczny" to mi się od razu kojarzy z obrzydliwą masą maślaną... fu!

pzdr
Grabek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-05-03 20:57:23

Temat: Re: tort cytrynowy - polewa
Od: "Madzia" <s...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


> A co ma bita śmietana do klasycznego torta?
> "Klasyczny" to mi się od razu kojarzy z obrzydliwą masą maślaną... fu!
>
> pzdr
> Grabek
>

Te maślane to raczej robiło się dawniej,teraz częściej robi się na bazie
śmietany i te właśnie miałam na myśli używając słowa "klasyczny".

pzdr

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-05-03 21:06:57

Temat: Re: tort cytrynowy - polewa
Od: Magdalena Bassett <n...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

Madzia wrote:
>>Madzia wrote:
>>
>>>Szukam inspiracji na polewę do torta (biszkopt cytrynowy przełożony leciutką
>>>masą budyniowo-kisielową). Nie mam pomysłu jak ten tort wykończyć, bo zawsze
>>>tego typu ciasto posypuję cukrem pudrem, a tutaj raczej takie wykończenie nie
>>>pasuję.
>>>Bardzo proszę o jakieś rady.
>>>
>>
>>Hmmm... mi by najbardziej pasowało jednak bez polewy a jeśli już to coś
>>bardzo lekkiego np. bita śmietana z dodatkiem tartej skórki cytrynowej?
>>
>>pzdr
>>Grabek
>
>
> Ten torcik nie będzie raczej z tych klasycznych, więc ta bita śmietana to raczej
> nie bardzo.
>
A co raczej?

moze wiorki kokosowe, albo truskawki, albo platki migdalow na sztorc
albo loki bialej czekolady, albo polewa z bialej czekolady z olejkiem
cytrynowym, albo roztopiony dzem cytrynowy polany na wierzchu, zeby
skapywal po bokach i wsiakal w wierzch...
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

"Fiołki w cukrze"
OBIADEK
Słone kapary
cholesterol
na ognisku

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »