« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-18 17:01:34
Temat: zapytanie:-)Ale najpierw przywitanie -Witajcie:)
Chciałabym zrobic jajka fazerowane pieczarkami i zapytuję -jak to dokładnie
zrobić?:) I czy pieczrki do farszu moge zrobic już dzisiaj?
Pozdrawiam -Lucyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-18 22:27:33
Temat: Re: zapytanie:-)
uciecha wrote:
> Ale najpierw przywitanie -Witajcie:)
> Chciałabym zrobic jajka fazerowane pieczarkami i zapytuję -jak to dokładnie
> zrobić?:) I czy pieczrki do farszu moge zrobic już dzisiaj?
Wedle tego co mi wiadomo:
Pieczarki poddusic z cebulka (ta ostatnia najpierw na maselku zeszklic).
To moze teoretycznie zostac do rana, aczkolwiek nie polecam.
Calosc potem zmiksowac w malaxerze,, lub ptzrouscic przez maszynke do
mieska. Dodac zoltka (twarde od jejek na twardo), wymiesic dokladnie,
zeby sie zoltka rozparcelowaly. Na koniec dodac pokrojona natke z
pietruszki (ew. koper). po dokladnym wymieszaniu, posolic, popiepzyc
wedle gustu. Jajka potem tym farsze nadziac... MNIAM!
Pozdr.,
Shrek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-19 06:28:29
Temat: Re: zapytanie:-)Użytkownik "Shrek" <j...@p...onet.pl> napisał
> Pieczarki poddusic z cebulka (ta ostatnia najpierw na
maselku zeszklic).
> To moze teoretycznie zostac do rana, aczkolwiek nie
polecam.
Może spokojniusieńko ;-)
> Calosc potem zmiksowac w malaxerze,, lub ptzrouscic przez
maszynke do
> mieska.
IMO lepiej przez maszynke ale o grubych oczkach.
> Dodac zoltka (twarde od jejek na twardo), wymiesic
dokladnie,
> zeby sie zoltka rozparcelowaly. Na koniec dodac pokrojona
natke z
> pietruszki (ew. koper). po dokladnym wymieszaniu, posolic,
popiepzyc
> wedle gustu.
I majonez oczywiście ;-)
Ja nie dodaje cebuli ale jak smażę pieczarki to skrapiam je
dość dużą ilością maggi / sosu sojowego (i w ogóle je wtedy
doprawiam sola i pieprzem). Są naprawdę inne w smaku niż
takie nie doprawione.
Pozdrawiam
MOLNARka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-24 02:21:07
Temat: Re: zapytanie:-)
MOLNARka wrote:
> Użytkownik "Shrek" <j...@p...onet.pl> napisał
>
>>Calosc potem zmiksowac w malaxerze,, lub ptzrouscic przez
>
> maszynke do
>
>>mieska.
>
>
> IMO lepiej przez maszynke ale o grubych oczkach.
>
>
Ja natomiast nie miksuje ani nie przekrecam przez maszynke
masy cebulowo-pieczarkowej, tylko kroje pieczarki i cebule w
drobna kostke jeszcze przed smazeniem.
Jest z tym troche zabawy ale faszerowane jajka wygladaja
ciekawiej i bardziej estetycznie - widac w nich kawalki
pieczarek a nie szarobura mase..
Pozdrawiam,
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |