Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zapytanie:-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

zapytanie:-)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-04-18 17:01:34

Temat: zapytanie:-)
Od: "uciecha" <u...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ale najpierw przywitanie -Witajcie:)
Chciałabym zrobic jajka fazerowane pieczarkami i zapytuję -jak to dokładnie
zrobić?:) I czy pieczrki do farszu moge zrobic już dzisiaj?
Pozdrawiam -Lucyna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-04-18 22:27:33

Temat: Re: zapytanie:-)
Od: Shrek <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



uciecha wrote:
> Ale najpierw przywitanie -Witajcie:)
> Chciałabym zrobic jajka fazerowane pieczarkami i zapytuję -jak to dokładnie
> zrobić?:) I czy pieczrki do farszu moge zrobic już dzisiaj?


Wedle tego co mi wiadomo:
Pieczarki poddusic z cebulka (ta ostatnia najpierw na maselku zeszklic).
To moze teoretycznie zostac do rana, aczkolwiek nie polecam.
Calosc potem zmiksowac w malaxerze,, lub ptzrouscic przez maszynke do
mieska. Dodac zoltka (twarde od jejek na twardo), wymiesic dokladnie,
zeby sie zoltka rozparcelowaly. Na koniec dodac pokrojona natke z
pietruszki (ew. koper). po dokladnym wymieszaniu, posolic, popiepzyc
wedle gustu. Jajka potem tym farsze nadziac... MNIAM!

Pozdr.,
Shrek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-19 06:28:29

Temat: Re: zapytanie:-)
Od: "MOLNARka" <g...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Shrek" <j...@p...onet.pl> napisał

> Pieczarki poddusic z cebulka (ta ostatnia najpierw na
maselku zeszklic).
> To moze teoretycznie zostac do rana, aczkolwiek nie
polecam.

Może spokojniusieńko ;-)


> Calosc potem zmiksowac w malaxerze,, lub ptzrouscic przez
maszynke do
> mieska.

IMO lepiej przez maszynke ale o grubych oczkach.


> Dodac zoltka (twarde od jejek na twardo), wymiesic
dokladnie,
> zeby sie zoltka rozparcelowaly. Na koniec dodac pokrojona
natke z
> pietruszki (ew. koper). po dokladnym wymieszaniu, posolic,
popiepzyc
> wedle gustu.

I majonez oczywiście ;-)


Ja nie dodaje cebuli ale jak smażę pieczarki to skrapiam je
dość dużą ilością maggi / sosu sojowego (i w ogóle je wtedy
doprawiam sola i pieprzem). Są naprawdę inne w smaku niż
takie nie doprawione.

Pozdrawiam
MOLNARka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-24 02:21:07

Temat: Re: zapytanie:-)
Od: Eva MN <e...@i...com> szukaj wiadomości tego autora



MOLNARka wrote:
> Użytkownik "Shrek" <j...@p...onet.pl> napisał
>
>>Calosc potem zmiksowac w malaxerze,, lub ptzrouscic przez
>
> maszynke do
>
>>mieska.
>
>
> IMO lepiej przez maszynke ale o grubych oczkach.
>
>

Ja natomiast nie miksuje ani nie przekrecam przez maszynke
masy cebulowo-pieczarkowej, tylko kroje pieczarki i cebule w
drobna kostke jeszcze przed smazeniem.
Jest z tym troche zabawy ale faszerowane jajka wygladaja
ciekawiej i bardziej estetycznie - widac w nich kawalki
pieczarek a nie szarobura mase..
Pozdrawiam,
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

rękaw foliowy-jak? szybko!!
Jesiotr i co mozna z nim zrobic?
mrożenie masy makowej
Rafaello
Wata Cukrowa

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »