« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-18 13:09:47
Temat: Re: ziemniaki
Użytkownik "Derella" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aoopsk$rf7$1@news.onet.pl...
> Ugotowalam wczoraj za duzo ziemniakow i tak sie zastanawiam, co z nich
> zrobic. Jedyne, co mi na mysl przychodzi, to pokroic je w plasterki i
> odsmazyc z cebula.
> Moze macie jakies inne sposby na wykorzystanie takich ziemniakow?
Pokroić w plasterki, wymieszać ze śmietaną, majonezem i drobno siekaną
cebulą, delikatnie posolić, dodać białego pieprzu. Pyszna sałatka.
Pzdr
Paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-18 13:43:43
Temat: Re: ziemniakiUzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal
w wiadomosci news:m6uvquond7fp67pau5d6ai4pmphs2amtoh@4ax.com...
> >Moze macie jakies inne sposby na wykorzystanie takich ziemniakow?
> cheese and onion pie - zobic puree, dodac posiekana niewielka
> cebule i duzo startego zoltego sera (cheddar), jak szalec to
> szalec - posypac zoltym serem, wstawic do piekarnika i piec, az
> sie zrobi widoczna zllota skorka na gorze
Krysiu, czy Ty wiesz ile u nas taki cheddar kosztuje??? Zdzieraja jak
za zloto!!!!!!
:-) Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 13:45:19
Temat: Re: ziemniakiUżytkownik "bazyli4" <b...@p...nospam.onet.pl> napisał w
wiadomości news:aop15l$go7$1@news.tpi.pl...
> Użytkownik "Derella" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> > Moze macie jakies inne sposby na wykorzystanie takich ziemniakow?
>
> Pokroić w plasterki, wymieszać ze śmietaną, majonezem i drobno
siekaną
> cebulą, delikatnie posolić, dodać białego pieprzu. Pyszna sałatka.
A ja bym dala ogorki kiszone i duuuuuuzo majeranku. Plus oczywiscie
"kielecki"
Mniammmmmmm, :-) Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 13:56:16
Temat: Re: ziemniaki
>
>Krysiu, czy Ty wiesz ile u nas taki cheddar kosztuje??? Zdzieraja jak
>za zloto!!!!!!
>
>:-) Monika
>
a gruyer/grojer tez taki cenny?
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 19:38:54
Temat: Re: ziemniaki"Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> a écrit dans le message
de news: b...@4...com...
>
> >
> >Krysiu, czy Ty wiesz ile u nas taki cheddar kosztuje??? Zdzieraja jak
> >za zloto!!!!!!
> >
> >:-) Monika
> >
> a gruyer/grojer tez taki cenny?
>
Trysiu, przeciez ser Morski doskonale cheddar zastepuje !
podpisano:
Fiorentina peccorino
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 20:54:11
Temat: Re: ziemniaki
Użytkownik "Qwax" <...@...Q> napisał w wiadomości
news:11668-1034939536@213.17.138.62...
>
> > pewnie że jest ich wiele :
> > kopytka,
> > leniwe,
> > krokiety ziemniaczane - ugnieć i dodaj jajko+ przyprawy, obtocz w
> bułce
> > tartej i usmaż , do tego sos pieczarkowy - pychotka mówię Ci
> > co jeszcze ?????
> > pomyslę i dopiszę
> >
> ruskie pierogi ;-)))
O! albo moje nalesniki!
nadzienie jak do ruskich mniej-wiecej, czyli pol na pol ser bialy z
ziemniakami przecisnietymi przez praske, do tego duuuuuzo czosnku, pieprzu
(szarawe i piekace zeby bylo), zapiekac w nalesnikach i polac potem sosem
smietanowym, ha!
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 21:58:05
Temat: Re: ziemniakiUżytkownik Derella napisał:
> Ugotowalam wczoraj za duzo ziemniakow i tak sie zastanawiam, co z nich
> zrobic. Jedyne, co mi na mysl przychodzi, to pokroic je w plasterki i
> odsmazyc z cebula.
> Moze macie jakies inne sposby na wykorzystanie takich ziemniakow?
>
> Pozdrawiam
> Anna
>
>
Mozna podsmazyc na maselku czosnkowym i posypac szczypiorkiem< pycha sYLWIA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-19 20:44:35
Temat: Re: ziemniaki"walkie" wrote
> Do tych krokietow tyle starczy??? Jajko i przyprawy?
Ja to stosuje w wersji szlachetniejszej i nazywam kotletami. Biore ugotowane
ziemniaczki, dodaje posiekana i przesmazona cebulke, jajko na twardo
posiekane w kosteczke, jak mnie najdzie to pieczarki drobno posiekane i
usmazone albo boczus wedzony rowniez potraktowany patelnia. Dodaje jajko,
sol, pieprz i robie z tego kotlety. Obtaczam w bulce i smaze na zloto. Jak
mi sie wyjatkowo nudzi to robie do tego sos grzybowy lub pieczarkowy.
Generalnie to jedna z tych potraw, ktore sa uwielbiane przez dzieci.
Przynajmniej moje.
Pozdrawiam
Agnieszka Biernacka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |