| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-18 10:47:55
Temat: strona o szpinaku......rany jak dla mnie to juz przesada :)
....takie znienawidzone warzywo i taka prowokacja....ciekawe
czy www.watrobka.pl tez ktos kiedys zrobi ;)
http://www.szpinak.prv.pl/
AgataW. (co od dwoch lat delikatnie przysposabia sie do tego
zielonego....brrrrr...powolutku)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-18 11:13:58
Temat: Re: strona o szpinaku......rany jak dla mnie to juz przesada :)AgataW:
> ....takie znienawidzone warzywo i taka prowokacja....ciekawe
> czy www.watrobka.pl tez ktos kiedys zrobi ;)
>
> http://www.szpinak.prv.pl/
>
> AgataW. (co od dwoch lat delikatnie przysposabia sie do tego
> zielonego....brrrrr...powolutku)
nie jedz krowich placków tylko szpinak świeży lub, jak mrożony,
liściasty. Jedyna zjadliwa forma. Tego ciapciatego używam wyłącznie do
farbowania ciasta na lasagne.
Moje dzieciaki lubią szpinak, ale to chyba tylko dlatego, że nie
dawaliśmy im nigdy na siłę tego, no, typowego ;-)
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 11:14:28
Temat: Re: strona o szpinaku......rany jak dla mnie to juz przesada :)Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> wrote:
>nie jedz krowich placków tylko szpinak świeży lub, jak mrożony,
>liściasty. Jedyna zjadliwa forma. (ciach)
..wiem wiem...:)
AgataW. (jeszcze w farszach z serami typu bialy mi
wchodzi....ale bez przesady!)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 11:24:46
Temat: Re: strona o szpinaku......rany jak dla mnie to juz przesada :)A ja lubie ten krowi placek :)
--
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 12:28:26
Temat: Re: strona o szpinaku......rany jak dla mnie to juz przesada :)Fri, 18 Oct 2002 13:24:46 +0200, "walkie" <w...@w...net.pl>
napisal/a:
>A ja lubie ten krowi placek :)
I ja, i ja!
Krowi placek (rozbełtany z jajem, odrobiną soli, pieprzu i śmietany),
rozciapane ziemniaczki (purre w sensie) i 2 jaja sadzone...
Obiadek - marzenie.
hmmm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 12:47:00
Temat: Re: strona o szpinaku......rany jak dla mnie to juz przesada :)
> ciekawe czy www.watrobka.pl tez ktos kiedys
zrobi ;)
>
==============
Jestem za. Mysle, ilosc ciekawych przepisow bylaby
nie mniejsza niz
na stoniczce o szpinaku.
waldek
P.S. Moze sam zaloze taka strone.
==============
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 13:48:18
Temat: Re: strona o szpinaku......rany jak dla mnie to juz przesada :)
> Krowi placek (rozbełtany z jajem, odrobiną soli, pieprzu i śmietany),
+ zabek czosnku i troszke maki (bedzie fajnie geste)
> rozciapane ziemniaczki (purre w sensie) i 2 jaja sadzone...
> Obiadek - marzenie.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 13:57:54
Temat: Re: strona o szpinaku......rany jak dla mnie to juz przesada :)Fri, 18 Oct 2002 15:48:18 +0200, Krzysztof Zaorski <k...@w...pl>
napisal/a:
>
>> Krowi placek (rozbełtany z jajem, odrobiną soli, pieprzu i śmietany),
>
>+ zabek czosnku i troszke maki (bedzie fajnie geste)
no właśnie w tej opcji bez czosnku, bo ma być tak "przedszkolnie" :-)
(a dobrze rozbełtane jajo ścina się bez śladu, za to gęstość poprawia)
jestem głodnaaaa!
hmmm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 19:55:45
Temat: Re: strona o szpinaku......rany jak dla mnie to juz przesada :)hmmm wrote:
>>> Krowi placek (rozbełtany z jajem, odrobiną soli, pieprzu i śmietany),
>>
>>+ zabek czosnku i troszke maki (bedzie fajnie geste)
>
> no właśnie w tej opcji bez czosnku, bo ma być tak "przedszkolnie" :-)
no i tak się dzieci w przedszkolu nastawia do szpinaku. Przez ten szpinak
przedszkolny nie tknąłem zielska do pełnoletności.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 20:39:43
Temat: Re: strona o szpinaku......rany jak dla mnie to juz przesada :)Fri, 18 Oct 2002 21:55:45 +0200, waldemar z domu
<w...@t...de> napisal:
>>>> Krowi placek (rozbełtany z jajem, odrobiną soli, pieprzu i śmietany),
>>>
>>>+ zabek czosnku i troszke maki (bedzie fajnie geste)
>>
>> no właśnie w tej opcji bez czosnku, bo ma być tak "przedszkolnie" :-)
>
> no i tak się dzieci w przedszkolu nastawia do szpinaku. Przez ten szpinak
>przedszkolny nie tknąłem zielska do pełnoletności.
Ale widzisz... w przedszkolu dawali mi niesmaczny, więc mama, dbając o
moją przyszłość i brak uprzedzeń przekonała mnie, że nie każdy krowi
placek jest zły, i teraz szpinak jadam ze smakiem pod różnymi
postaciami.
Taki "przedszkolny" bez czosnku i innych uszlachetniających dodatków,
ze zwykłej mielonej mrożonki też lubię. I taki z niektórych
(podkreślam: niektórych) barów mlecznych też. Brunatny i słodkawy. W
klasycznym omlecie, który na talerzu jeszcze skwierczy... :-)
hmmm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |