Szukana fraza: Autor: "RG" <g...@p...onet.pl>
Znaleziono: 15 wiadomości
2001-05-23 11:13:57 | RG inne posty tego autora
Witam, udało mi się zdobyć kolendrę, którą potrzebowałem do konkretnego przepisu, ale teraz nie wiem, jak jej użyć. Nasionka wydają się niejadalne w całości, stąd moje ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Akacje2001-06-01 13:07:43 | RG inne posty tego autora
Ja tylko żeby nie przegapić krótki okres kwitnienia akacji. Kwiaty (kwiatostany) smażone w cieście naleśnikowym są wg mnie pyszne, choć moja rodzinka za tym nie przepada. A zaczyna ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zupa z pokrzywy2001-05-10 13:33:45 | RG inne posty tego autora
Użytkownik "asia" > czy ktos z Was gotowal kiedys zupe z pokrzywy? Czy jest smaczna i jak sie ja > robi? > Asia > Witam wszystkich, niestety nieregularnie (choć ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kolendra2001-05-23 14:25:40 | RG inne posty tego autora
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@z...fu-berlin.de> napisał w wiadomości news:3B0B9EC1.9318BC5@zedat.fu-berlin.de... > > Hej, > > jeeli chodzi ci o ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kolendra2001-05-23 11:45:32 | RG inne posty tego autora
> > Po angiesku Cilantro, popularne we wloskiej kuchni, bardzo aromatyczne, z > > Po angielsku to chyba raczej CORIANDER? > > :-) Monika > Podejrzewam, że tak, bo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Domowe wedzenie2001-05-23 12:02:55 | RG inne posty tego autora
> > A swoja droga - gdzie znalezc jakies chocby podstawowe zasady domowego > > wedzenia. Mam na mysli cos typu ogrodowa wedzarnia. > > > Witam serdecznie > > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wędzenie2001-05-31 12:30:26 | RG inne posty tego autora
Wielkie dzięki za wskazówki wędzarniane. Już się nie mogłem doczekać. Ale proszę jeszcze coś powiedzieć o obróbce wstępnej mięsa - peklowanie, czy solenie, czy co? Jak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Odp: Kapusta po czesku2001-06-19 14:14:20 | RG inne posty tego autora
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@z...fu-berlin.de> napisał w wiadomości news:3B274267.76E26247@zedat.fu-berlin.de... > kasiek schrieb: > > > > a ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zupa czesnakowa?2001-06-21 14:43:19 | RG inne posty tego autora
Użytkownik "Wladyslaw Los" > > A tak wyglada przepis skromny: > > Ucieramy czosnek z sola kladziemy na talerze, dodajemy troche smalcu, > pokrajany w kostke ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zupa czesnakowa?2001-06-22 13:57:27 | RG inne posty tego autora
> Do sparzenia czosnku mozna tez uzyc wody po ziemniakach, a w lecie mozna > nim sparzyc lebiode, mlode pokrzywy, kielki zytnie (czubki mlodego zyta? > -- nie jestem pewny, czy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia