Szukana fraza: Autor: "Taurus" <t...@w...skonet.pl>
Znaleziono: 36 wiadomości
2004-10-18 13:02:12 | Taurus inne posty tego autora
Przepis na zakwas : 10 dag mąki żytniej, razowej, pytlowej lub owsianej, 1/2 l wody, czosnek Mąkę zalać ciepłą, przegotowaną wodą, dokładnie wymieszać przelać do kamiennego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak dlugo piec [papryka faszerowana]2004-10-18 18:30:07 | Taurus inne posty tego autora
Ja układam w brytfance i lekko podlewam bulionem. Piekę aż skórka na papryce sama zaczyna odchodzić. Jarek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wędzenie2004-10-25 10:26:07 | Taurus inne posty tego autora
Ogólnie o wędzniu znajdziesz tutaj http://www.vendi.pl/modules.php?name=News& ;file=artic le&sid=4792&mode=&order=0&tho ld=0 oraz znakomita strona ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wędzenie2004-10-25 15:28:35 | Taurus inne posty tego autora
Nie bardzo wiem co znalazłeś ale proszę: http://www.jmb.bisnet.pl/pekle.htm Peklowanie Składniki: 20 dag soli, 1łyżka saletry, 5 dag cukru, 10 liści laurowych, 20 ziaren ziela ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czy mikrofala zabija.... ?2004-10-27 09:13:22 | Taurus inne posty tego autora
Poczytaj tutaj co piszą o mikrofalach http://www.nazdrowie.pl/index.php?ind=20& artid=81 Jarek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Wino2004-12-16 07:18:32 | Taurus inne posty tego autora
Miałem przypadkową okazję popróbować wino Muscat Asconi i Izabellę są super jak na mój gust. A co najważniejsze to bardzo dobra cena. Polecam http://www.winnicemoldowy.pl/ ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak zupa gulaszowa?2005-01-11 21:15:09 | Taurus inne posty tego autora
Przepis na gulasz obozowy ale warty wcielenia po podzieleniu składników w życie domowe :) Ilości są w oryginale, na około 35 litrowy gar. Aby zaadaptować przepis do warunków ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przepisy na sosy do kebaba...2005-02-18 09:46:54 | taurus inne posty tego autora
Sos tzatziki do kebaba Składniki: - 0,5 l dobrego jogurtu, - 1 świeży ogórek, - 2 duże ząbki czosnku, - łyżka koperku, - łyżka natki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jeszcze raz wino2005-07-09 21:11:41 | taurus inne posty tego autora
Ja z wiśnie przepuszczam przez sokownik parowy i na 10 litrów wstępnie daję 3 kg cukru. Poddaję to fermentacji i gdy przestaje pienić sprawdzam smak. Gdy jest zbyt kwaśne to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: za szybkie winko?2005-07-09 21:14:33 | taurus inne posty tego autora
To, że schłodziłeś zabiło cały proces fermentacji :( Teraz zapewne pozostał tobie zwykły kwasior :( Można spróbować dodać trochę syropu z cukru i jest szansa, że drożdże ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia