Szukana fraza: Autor: "Tomaso Burkaso" <t...@t...pl>
Znaleziono: 28 wiadomości
2005-02-13 12:21:33 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
> ja się dołączę tu z moim pytaniem, co by nowego wątku nie tworzyć. > Czym nadziać Canneloni? Nie robiłam tego jeszcze a chciałam spróbować. > Myślałam że może na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sznycle w śmietanie2005-02-13 12:27:53 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
> Maggi nie mam ale sos sojowy. Może być? Może, główny zapach +/- ten sam. Zmieni za to kolor :( Dobry efekt zastępczy daje natka selerowa, ale lepiej sos. Polecam ususzyc w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: śledzie2005-02-22 15:34:30 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
> Jadłam ostatnio pyszne śledzie w dwóch wersjach, no można powiedzieć w > dwóch wersjach sałatkowych. > Sałatka nr 1 - śledzie pokrojone na mniejsze kawałki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kawa do expresu2005-02-22 15:47:10 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
> Zamierzam kupić ciśnieniowy expres do kawy, jeszcze nie wiem jakiej marki. > dowiedzialam się w sklepie że do parzenia w takim expresie musi być > specjany > gatunek ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kawa do expresu2005-02-22 15:47:15 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
> Zamierzam kupić ciśnieniowy expres do kawy, jeszcze nie wiem jakiej marki. > dowiedzialam się w sklepie że do parzenia w takim expresie musi być > specjany > gatunek ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Smacznie i tanio2005-02-22 16:14:32 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
Witam ! > > Nie jestem tu częstym gościem tej listy, ale sytuacja jest poważna! Wiecie > jakie jest życie studenckie... prośba podeślijcie kilka przepisów na > TANIE ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kawa do expresu2005-02-24 12:59:47 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
>> Kawa do ekspresu ciśnieniowego powinna byc zmielona dośc grubo. Zbytnie >> spyłkowanie ;) spowoduje że bardzo łatwo napęcznieje podczas procesu >> parzenia ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
glukoza w płynie2005-02-24 13:17:47 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
W przepisie stoi dodać 65 ml glukozy w płynie. Mam glukozę w stanie stałym. Mniemam że mogę ją uwodnić i po krzyku. Ale w jakich proporcjach? Maże ktoś wie że jeśli w sklepie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ćwikła z chrzanem2005-02-26 21:40:16 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
>> Niezrozumiałeś ! Ćwikła ( nazwa) to już jest mieszanka buraczków z > chrzanem :-) > > Nie do końca:) Na słoiczkach jest napisane "Ćwikła z chrzanem" ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: soczewica2005-03-04 12:13:56 | Tomaso Burkaso inne posty tego autora
> zna ktos jakies dobre przepisy na potrawy z tego czegos???? podana jako główny składnik zamiast ryżu czy ziemniaków. Gotujesz w osolonej wodzie, odlewasz, lekko przesuszasz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia