Szukana fraza: Autor: "Ivona Bagnowska" <i...@a...pl>
Znaleziono: 10 wiadomości
2001-12-27 19:56:28 | Ivona Bagnowska inne posty tego autora
Około 2 kg słodkich jabłek (kwasne sie rozpadaja) 4 duze cebule (50dkg) pasta pomidorowa 7-8 łyżek oliwy ziele angielskie, liście laurowe, tymianek, chilli, majeranek, tymianek ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Żurawina W-wa: gdzie?2001-12-17 14:57:02 | Ivona Bagnowska inne posty tego autora
Witam Budki pod Halą Mirowską mozna kupic na wagę. Pozdrawiam Ivona Użytkownik "Magda S" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości news:9vksfo$kaf$1@news.onet.pl ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: makowiec - poradzcie2001-12-17 19:36:37 | Ivona Bagnowska inne posty tego autora
Witam Ciasto zrób diodajac wszystkie skladniki od razu wyrób. Ciasto po rozwałkowaniu posmaruj rozbełtanym jajkiem na to wyłóż mase makowa i delikatnie rozsmaruj na calosci i mocno ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przepis na Gofry ?2001-12-27 17:28:41 | Ivona Bagnowska inne posty tego autora
Witam Gofry piaskowe: 30dkg masla lub margaryny 20dkg cukru 6 jajek szczypta soli 30dkg mąki 130dkg skrobi ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia olej do natluszczenia gofrownicy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sylwestrowy problem2001-12-27 18:14:10 | Ivona Bagnowska inne posty tego autora
Moze "Bigos" z jabłek? pzdr Ivona Użytkownik "Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl> napisał w wiadomości news:a0fmmk$id9$1@news.tpi.pl... > Witam, > W ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gdzie baranina w Warszawie?2002-01-06 19:50:57 | Ivona Bagnowska inne posty tego autora
Witam Spróbuj pod Hala Mirowska albo na koszykach. Pzdr. Ivona Użytkownik "Magdalena W." <zolza@usunto_astercity.net> napisał w wiadomości ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kasza gryczana ?2002-03-19 21:08:22 | Ivona Bagnowska inne posty tego autora
Witam Ja czesto miele z serem bialym jako nadzienie do pierogow, smakuja podobnie do ruskich. pzdr Ivona Użytkownik "Bogumila Wendt" <b...@p...com> napisał w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Typy maki2002-03-26 19:35:32 | Ivona Bagnowska inne posty tego autora
Typ mąki i zawartość glutenu to są dwie różne rzeczy. Typ mąki np. typ 500 chodzi o zawartość popiołu w mące, im wyższy typ tym ciemniejsza. Z wysoko glutenowej maki możesz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: nieudany karmel2001-12-27 17:41:50 | Ivona Bagnowska inne posty tego autora
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości news:a07a5o$ajn$1@news.onet.pl... > "zosia" <z...@m...pl> a ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: serek pleśniowy2002-01-09 09:45:12 | Ivona Bagnowska inne posty tego autora
Witam To jest pleśń z rodzaju Penicillum i nie wpływa niekozystnie na nasz organizm, powoduje powolne dojrzewanie sera. Nie jest dobrze gdy długo leży, pleśń powoduje to ze zaczyna ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia