Szukana fraza: Autor: "-=Elwood=-" <e...@o...pl>
Znaleziono: 73 wiadomości
2003-12-23 18:19:04 | -=Elwood=- inne posty tego autora
Wszystko z nim będzie OK. Tak jak napisano wyżej, dobij i wypatrosz. Klasycznie. Nic mu juz nie będzie ;) A skoro lezał w zimnej wodzie to nie ma zagrożenia. Pozdr ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zamrozone mieso mielone2003-12-23 18:23:03 | -=Elwood=- inne posty tego autora
Proponował bym jeszcze, nieco dłużej niż zwykle, poddać je obróbce termicznej. Pamiętaj że długośc przechowywania potraw ( a w szczególności mięsa) zależy od tego w jakiej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Rolada z sandacza - NIE MA sandacza!!:(2003-12-23 21:06:06 | -=Elwood=- inne posty tego autora
Możesz zastapic go np. Sumem, albo szczupakiem. Ja osobiście dałbym równiez dorsza ze względu na bardzo dobry smak. Nie polecam grenadiera, ani innych półśrodków w postaci mintaja, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Menu weselne2003-12-27 13:10:27 | -=Elwood=- inne posty tego autora
Pamiętaj o jednym: Jak naj mniej wyszukanych potraw (chodzi mi tutaj o takie np Frutti di Mare itp.) Naród przychodzi na wesele żeby dobrze sie bawić, najeść i pośpiewać oraz popić ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jakie wino do poledwiczek w miodzie?2003-12-30 16:02:51 | -=Elwood=- inne posty tego autora
Polecam czerwone pólwytrawne, ale polędwica to bardzo delikatne mięso więc i może byc białe półwytrawne. Z resztą zalezy jak bardzo je zrumienisz? Stawiam jednak na czerwone ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zolty ser ...2003-12-30 16:21:01 | -=Elwood=- inne posty tego autora
Jesli nigdy tego nie robiłeś to nie polecam. Aby zrobić żółty ser musisz po pierwsze kupić podpuszczkę, utrzymywać określoną temperaturę mleka itp (jak siępomylisz to wyjdzie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: firma FAGOR2003-12-30 17:17:26 | -=Elwood=- inne posty tego autora
Osobiście nigdy nie słyszałem o takowej, ale jest jedna zasada: Zawsze kupuj sprzet sprawdzonych marek (tzn tych które mają serwisy w twoim najbliższym otoczeniu i np dobrze służą ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: grzane wino2003-12-30 21:25:44 | -=Elwood=- inne posty tego autora
Nie wolno gotować!! Ma sie mocno podgrzać ale nie zagotować!!! Uzyj jakiego chcesz czerwonego wina, bardzo popularne jest oczywiście wytrawne np. Kadarka, ale wiele osób robi grzańca ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Był Żur a teraz dla fanów Barszczu Czerwonego!2004-01-05 19:40:30 | -=Elwood=- inne posty tego autora
Witam, właśnie wczytałem sie w całą dłuuuuuugą serię postów o żurku. Postanowiłem więc posłać mój sprawdzony przepis na zakwas do Barszczu Czerwonego. Składniki: - kilka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Był Żur a teraz dla fanów Barszczu Czerwonego!2004-01-05 22:16:51 | -=Elwood=- inne posty tego autora
Napisałem w moim poscie : - ząbek czosnku, ale nie koniecznie dlatego że czosnek (pomijam walory smakowe i zapachowe) ma właściwości bakteriobójcze. Wiele osób nie dodaje do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia