Szukana fraza: Autor: "Zofia Gebert" <b...@g...pl>
Znaleziono: 187 wiadomości
2003-12-18 10:42:40 | Zofia Gebert inne posty tego autora
> Mama zmolestowana, obiecała, że poda. To czekam cierpliwie ;) ZG [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Majonez, musztarda - które najlepsze?2003-12-18 10:44:00 | Zofia Gebert inne posty tego autora
> Swoją drogą, nie wiedziałem, że tutaj się spotkamy :-) Juz od dluzszego czasu. Z reszta nie tylko my. ZG [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kabanosy2003-12-22 09:21:45 | Zofia Gebert inne posty tego autora
> A sprawa jest powazna, bo > pewien bezczelny Japonczyk twierdzi, ze kabanosy sa z Wegier. A przeciez to > nie moze byc prawda! Oni maja juz swoj gulasz, wiec niech nam chociaz te ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pierogi sie sklejaja....2003-12-29 22:44:39 | Zofia Gebert inne posty tego autora
> ot wszystkie skladniki do pierogowego ciasta - > bynajmniej u mnie ^^^^^^^^^ Dziewczyny! (i chlopaki oczywiscie ;) ) Czesto spotykam ten blad jezykowy, a musze przyznac ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Trufle czekoladowe2004-01-07 21:55:59 | Zofia Gebert inne posty tego autora
> >> > Ciesze sie, ze smakuje. Czy chodzi Ci o ta rolade czekoladowa bez > maki i bez masla? > http://tinylink.com/?LBLiKnbAMg Naleze do osob juz troche piekacych, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pytanie do warszawiakow o najlepsza cukiernie :)2004-01-08 16:58:59 | Zofia Gebert inne posty tego autora
> na Tamce jest przednia....polecam (kremowki sa pelen wypas). Sama chcialam to napisac ;) Bardzo dobre ciasta i ciasteczka. Niestety - osoba ktora piekla tam bezy juz chyba nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chili2004-01-09 21:11:24 | Zofia Gebert inne posty tego autora
> Próbuje zrobić chili, ale w każdym z przepisów jako składnik jest wymieniany > "chili powder". Czy gdzieś w Polsce można coś takiego kupić, jeżeli nie to > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Moj dzisiejszy obiad2004-01-11 20:21:21 | Zofia Gebert inne posty tego autora
Dzis obiad byl, ze tak powiem smieciowy. Ale jako ze wyszedl pyszny - podaje przepis. Potrawa wyszla na 2-3 osoby (u nas jedna glodna i jedna bardzo glodna, ta druga wziela sobie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: klasyczna pizza - straaasznie długie2004-01-12 19:30:59 | Zofia Gebert inne posty tego autora
> 1-1/2 letniej wody ile tej letniej wody? bo zgadywanie mi nie wychodzi ;) > Najpierw mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki. Potem dodajemy oliwę i > wodę. Wodę ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak zrobic angielski sos zurawinowy?2004-01-13 21:56:24 | Zofia Gebert inne posty tego autora
> udusic zurawiny z odrobina wody i spora iloscia cukru..... mozna > dodac soku i startej skorki z pomaranczy. dusi siee az zurawiny > sie rozleca. Moja mama dodaje ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia