« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-13 18:38:19
Temat: Jak zrobic angielski sos zurawinowy?Jak zrobic angielski sos zurawinowy,nawet nie znam jego nazwy.Mialam okazje
go raz zjesc.Podawany jest do miesa i serów.
Nika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-13 18:45:57
Temat: Re: Jak zrobic angielski sos zurawinowy?On Tue, 13 Jan 2004 19:38:19 +0100, "Lilith"
<l...@p...onet.pl> wrote:
>Jak zrobic angielski sos zurawinowy,nawet nie znam jego nazwy.Mialam okazje
>go raz zjesc.Podawany jest do miesa i serów.
>Nika
>
udusic zurawiny z odrobina wody i spora iloscia cukru..... mozna
dodac soku i startej skorki z pomaranczy. dusi siee az zurawiny
sie rozleca.
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-13 21:56:24
Temat: Re: Jak zrobic angielski sos zurawinowy?> udusic zurawiny z odrobina wody i spora iloscia cukru..... mozna
> dodac soku i startej skorki z pomaranczy. dusi siee az zurawiny
> sie rozleca.
Moja mama dodaje jeszcze kwasnych jablek troche. Jej zurawina jest
re-we-la-cyj-na ;)
pozdrawiam
ZG
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-13 22:31:32
Temat: Re: Jak zrobic angielski sos zurawinowy?
Użytkownik "Zofia Gebert" <b...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bu1pkn$10f$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Moja mama dodaje jeszcze kwasnych jablek troche. Jej zurawina jest
> re-we-la-cyj-na ;)
A ja gruszki lukasowki. Pod koniec duszenia, maja byc w jedrnych
kawaleczkach.
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-13 23:24:40
Temat: Re: Jak zrobic angielski sos zurawinowy?On Tue, 13 Jan 2004 23:31:32 +0100, "Agata Solon"
<a...@w...pl> wrote:
>
>U?ytkownik "Zofia Gebert" <b...@g...pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:bu1pkn$10f$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>> Moja mama dodaje jeszcze kwasnych jablek troche. Jej zurawina jest
>> re-we-la-cyj-na ;)
>
>
>A ja gruszki lukasowki. Pod koniec duszenia, maja byc w jedrnych
>kawaleczkach.
>
>Agata Solon, naturalna
>
ale to juz wtedy nie bedzie po angielsku ;) ja gruszki tez
dodaje, ale do dobrze wysmazonych borowek/zurawin
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-13 23:43:14
Temat: Re: Jak zrobic angielski sos zurawinowy?A u nas jablka i gruszki dodaje cie tylko do borowek (tzn brzusznic)...
zurawina jest absolutni czysta...
Kocham taka zurawine ze swieza bulka i zimnym mlekiem... mniam..
Bozenka z Wilna :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-14 05:33:12
Temat: Re: Jak zrobic angielski sos zurawinowy?Dziękuje za wszystkie odpowiedzi , nie wiem dlaczego myślalam ,że angielski
sos cumberland robi się z żurawin, znalazłam na jednej ze stron kulinarnych
przepis -jest on robiony z dżemu z czarnej porzeczki.
"Lilith" <l...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:bu1dui$nc3$1@news.onet.pl...
> Jak zrobic angielski sos zurawinowy,nawet nie znam jego nazwy.Mialam
okazje
> go raz zjesc.Podawany jest do miesa i serów.
> Nika
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-14 07:02:30
Temat: Re: Jak zrobic angielski sos zurawinowy?On Wed, 14 Jan 2004 06:33:12 +0100, "Lilith"
<l...@p...onet.pl> wrote:
>Dzi?kuje za wszystkie odpowiedzi , nie wiem dlaczego my?lalam ,?e angielski
>sos cumberland robi si? z ?urawin, znalaz?am na jednej ze stron kulinarnych
>przepis -jest on robiony z d?emu z czarnej porzeczki.
>"Lilith" <l...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
>news:bu1dui$nc3$1@news.onet.pl...
>> Jak zrobic angielski sos zurawinowy,nawet nie znam jego nazwy.Mialam
>okazje
>> go raz zjesc.Podawany jest do miesa i serów.
>> Nika
>>
>>
>
cumberland jest z czerwonej porzeczki. tak mi sie przynajmniej
wydaje
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-14 08:21:46
Temat: Re: Jak zrobic angielski sos zurawinowy?
> cumberland jest z czerwonej porzeczki. tak mi sie przynajmniej
> wydaje
>
> trys
> K.T. - starannie opakowana
cumberland jest z czarnej pozeczki przynajmniej mnie zawsze takim raczono w
wlk. brytanii.
Pzdr.
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-14 09:09:29
Temat: Re: Jak zrobic angielski sos zurawinowy?On Wed, 14 Jan 2004 09:21:46 +0100, Anka Łazowska
<a...@c...pl> wrote:
>
>> cumberland jest z czerwonej porzeczki. tak mi sie przynajmniej
>> wydaje
>>
>> trys
>> K.T. - starannie opakowana
>
>cumberland jest z czarnej pozeczki przynajmniej mnie zawsze takim raczono w
>wlk. brytanii.
>
>
>Pzdr.
>Anka
nie wierze!! :)) przeciez to z galaretki z czerwonej porzeczki.
do tego porto, pomaranczowe - sok i skorka, proszek
musztardowy/gorczycowy. na pewno nie czarna porzeczka - az
sprawdzilam, bo myslalam, ze zwariowalam ;P
trys
p.s. do czego Ci to dawali???
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |