Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Basia" <b...@o...pl>
Znaleziono: 805 wiadomości





Re: Dzwonka łososia - co z nia dobrego zrobic?

2004-05-13 07:38:05 | Basia inne posty tego autora

> > jak z lososiem to chyba jednak miesny ten obiad... > > W polskiej terminologii kulinarnej danie z ryby należy do bezmięsnych. > moja babcia twierdzi ze kret nie ma ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Dzwonka łososia - co z nia dobrego zrobic?

2004-05-13 07:45:04 | Basia inne posty tego autora

> > jak z lososiem to chyba jednak miesny ten obiad... > > W polskiej terminologii kulinarnej danie z ryby należy do bezmięsnych. > w tej samej terminologii kiedys ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Babki i inne ciasta

2004-05-14 08:41:03 | Basia inne posty tego autora

> Ciasto wkładam do letniego piekarnika ustawiam temperaturę na ok. 150 > a po ok. 20 min zwiększam do 180. Kiedyś próbowałem od razu ustawić > 180 ale było jeszcze gorzej ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Babka z rodzynkami chcę upiec

2004-05-14 09:36:00 | Basia inne posty tego autora

> > dzemu mozna dodac do "pain perdu" czyli do ciasta robionego z czerstwego > pieczywa. moge podac przepis jesli ktos chce. to ja poproszę , bo u mnie jakoś sporo ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: rabarbar

2004-05-17 06:47:07 | Basia inne posty tego autora

> > Przygotuj: > jablka-lekko kwaskowwe takie ktore niezbyt sie rozwalja w gotowaniu okolo 1 > kg > albo rabar okolo 1,25 kg- obrany ze skorek, pokrojony na kawalki 2-3 cm i ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Oscypki - do doświadczonych

2004-05-27 06:51:18 | Basia inne posty tego autora

Powiedzcie mi proszę ile czasu można bezpiecznie przechowywać oscypki przywiezione z Tatr? W czerwcu wybieram się z rodziną do Zakopanego i chciałabym przywieźć sobie zapas tego ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: kto zna ten tajny szyfr?

2004-06-04 07:23:26 | Basia inne posty tego autora

> mastercook frmy wrozamet; pytałam ale jest niemiły i nie chciał mi udzielić > jednoznacznej odpowiedzi. > Zasugeruję się skalą podaną wcześniej. Najwyżej nie wyjdzie. ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: kto zna ten tajny szyfr?

2004-06-04 07:34:43 | Basia inne posty tego autora

>niu. Moja mama tez ma > piernik z takim pokrętlem i bez termometru na szybie i jak jestem u niej to > wlasnie na 4 pieke babke. > super mi wyszlo;-)) w sumie racja - ten ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kotlety z mortadeli?

2004-06-07 05:57:52 | Basia inne posty tego autora

> > Wręcz przeciwnie. Ładna mortadela zbyt droga jest dla mnie, by ją smażyć > i marnować smak. W tej cenie mogę mieć polędwicą wołową. to co to jest za mortadela ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: truskawki - potrzebne info

2004-06-07 12:55:31 | Basia inne posty tego autora

> I jeszcze jedno: ja dotychczas robiłam konfitury ze zwykłym cukrem. > Myślicie, że warto przejść na żelujący? Ma ktoś doświadczenie i może > porównać? Jak z cukrem ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 10 ... 16 . [ 17 ] . 18 ... 30 ... 70 ... 81