Szukana fraza: Autor: "Basia" <b...@o...pl>
Znaleziono: 805 wiadomości
2004-02-26 12:27:11 | Basia inne posty tego autora
> Ja bym jednak wyrzuciła. Wiem, że termin jest tylko umowy, ale jednak staram > się ich przestrzegać, mam trochę wrażliwy żołądek. > W przypadku nabialu czy innych rzeczy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przeterminowane pasie mleczko2004-02-26 12:44:58 | Basia inne posty tego autora
I jeszcze jedno mi się przypomnialo - czytalam kiedys, ze daty przydatnosci do spozycia sa terminami minimalnymi, to znaczy najwczesniejszymi, wiecie co mam na mysli - ze nie sa to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przeterminowane pasie mleczko2004-02-26 12:44:58 | Basia inne posty tego autora
I jeszcze jedno mi się przypomnialo - czytalam kiedys, ze daty przydatnosci do spozycia sa terminami minimalnymi, to znaczy najwczesniejszymi, wiecie co mam na mysli - ze nie sa to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: mam patent to się podziel2004-02-26 12:58:48 | Basia inne posty tego autora
> > Po ugotowaniu jaj zostawiamy je w garnku, zalewamy zimną wodą i niech > sobie > > postoją - po 15 minutach wycieramy ściereczką, bierzemy w dłoń i > > Mam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: mam patent to się podziel2004-02-26 13:28:21 | Basia inne posty tego autora
Wg > mnie trzeba na poczatku zmienic wode ze 2 razy, bo od goracych jaj szybko > sie nagrzewa. to fakt, dlatego ja stawiam garnek badz miske do ktorej przelozylam jajka pod kran i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ryba po grecku i klopsy w czerwonej kapuście2004-02-27 12:32:36 | Basia inne posty tego autora
> 2. Jaka ryba jest najlepsza do ryby po grecku i czy można mieszać różne > gatunki. Chyba nie mozna jednoznacznie odpowidziec na to pytanie, bo gatunek ryby to kwestia gustu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ryba po grecku i klopsy w czerwonej kapuście2004-02-27 14:00:17 | Basia inne posty tego autora
> Chodzi o to, że mam w zamrażarce jednego pstrąga i raz, że nie wiem, czy > pstrąg się na rybę po grecku nadaje, a dwa, że nie wiem, czy mi się uda > pstrąga dziś ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co do pracy? Pomóżcie!!!2004-03-03 11:36:15 | Basia inne posty tego autora
> a z soczewicy jak robisz? bo ja do zmielonej soczewicy wrzucam rozne > przyprawy, olej/oliwe, koncentrat i ryz - taki a'la paprykarz robie :) Czy wszystko na oko czy masz jakies ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kilka sposobów na zagęszczanie sosów...2004-03-03 13:57:12 | Basia inne posty tego autora
> > Zageszczam sos maslem, najlepiej baaardzo zimnym. Tak wiec dziele kostke > masla na male kostki i zamrazam, jak mieso upieczone,lacze to zimne maslo z > sosem i w ten ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kilka sposobów na zagęszczanie sosów...2004-03-04 06:27:22 | Basia inne posty tego autora
Uzytkownik "I.P." <i...@g...de> napisal w wiadomosci news:c250og$jl7$02$1@news.t-online.com... > > > to na czym to zageszczanie polega - ze zwieksza sie ilosc ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia