Szukana fraza: Autor: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Znaleziono: 1057 wiadomości
2001-05-17 15:19:09 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> W sosie jest galka, ktorej moj brat nie znosi i nawet niewielka ilosc > wyczuwa ten Zielony Malpiszon;-) Kiedys mu wmawialam, ze nie dalam sosu, ale > sprobowal i dalej juz nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ach!2001-05-18 11:40:06 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > Uprzejmie donoszę, że dziś widziałam po 3 zlote. Duuże pęczki. > > 4,50?? 3 zlote?? Ludzie eksportujcie te szparagi do Szwajcarii! Wczoraj kupilam > peczek za 9 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ile makaronu2001-05-22 08:27:23 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > ile suchego makaronu przeznaczyc na osobe, jesli danie sklada sie z makaronu > > z lekkim sosem i salaty, bez zadnego miesa, sera itp. 10 dag ? 15 ? Osoby > > mało ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ile makaronu2001-05-23 08:25:33 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > > Zawsze mierzylam ilosc suchego dlugiego makaronu (jak spaghetti) na osobe przez > > > zamkniecie w kolko wskazujacego palca i kciuka lewej reki. Peczek makaronu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jeszcze szparagi2001-05-23 08:27:55 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> Kupiłam sobie wczoraj szparagi-dosc duzy peczek ale takich chudych, nie wygladaly na przejrzałe-...gotowałam 20 min. w osolonej wodzie-i wyszły takie dosc gorzkawe-czemu? > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kolendra2001-05-23 11:28:01 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> udało mi się zdobyć kolendrę, którą potrzebowałem do konkretnego przepisu, > ale teraz nie wiem, jak jej użyć. Nasionka wydają się niejadalne w całości, > stąd ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kolendra2001-05-23 14:42:22 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > jeeli chodzi ci o Mulligatawny, to ma być świeża kolentra. > > ... > > Tu mnie zaskoczyłeś, Mulligatawny ? niestety nie kojarzę > Pochodzenie przepisu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: cordon bleu2001-05-25 07:56:09 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > Jak się robi sos musztardowy do smarowania mięsa od wewnątrz?? ja smaruję po prostu ostrą musztardą z dodatkiem majeranku i pieprzu. Sama musztarda też ok. Waldek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kolendra2001-05-25 08:14:43 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > To co opisujesz, to jest Mulligatawny i jak dobrze kojarzę, to była to > > ulubiona zupa Wiktorii. Są różne przepisy, z kurą i bez, z jagnięciem i > > bez. Sam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Troszke zawiedziony...2001-05-25 12:08:38 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > > zaintrygowany opinia Jacka zajrzalem do archiwum i po zapoznaniu sie z > > > przepisem, musze stwierdzic, ze go rozumiem. Nic nie ujmujac Magdalenie > > > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia