Szukana fraza: Autor: JerzyN <0...@m...pl>
Znaleziono: 931 wiadomości
2005-11-17 14:24:09 | JerzyN inne posty tego autora
eM eL napisał(a): [...] > A podstawy? Czarny i bialy pieprz niezmielony (i dobry mlynek reczny), sol morska, a > reszta to w zaleznosci od upodoban kulinarnych, bo po co np ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak sie robi PYZY ?2005-11-17 14:44:43 | JerzyN inne posty tego autora
Krystyna Chiger napisał(a): > Mogą byc i z truskawką :) Ale ciasto na knedle jest z gotowanych > ziemniaków, troche zbliżone do tego na kopytka, a na pyzy jest > głównie z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [OT] Nigella2005-11-17 15:00:36 | JerzyN inne posty tego autora
Krysia Thompson napisał(a): > Ja sie pisze na te maliny - rurociagiem moze byc, wrecz dozylnie, > bo maliny to najlepsze wedlug mnie owoce [...] Nawet te przerobione i obciągniete ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co zrobić ze sfermentowanym miodem?2005-11-20 17:09:59 | JerzyN inne posty tego autora
Misiek napisał(a): > Dodam jeszcze ze dobry miod nie sfermentuje tak sam z siebie wiec musi to > raczej byc jakis szwindel (dolana woda czy cus w tym rodzaju) Wystarczy, że to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak sie robi PYZY ? [ot]2005-11-24 07:59:29 | JerzyN inne posty tego autora
Krystyna Chiger napisał(a): > Barbara Czaplicka wrote: > (...) >> Znacznie pozniej do uzycia weszla paryska bagietka - to juz byly czasy >> Gierka i malenkie piekarenki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak to jest z miodem?2005-11-28 07:58:45 | JerzyN inne posty tego autora
Dariusz K. Ladziak napisał(a): > Znaczy zawsze ubiegloroczne kupujesz? Swiezy miod pod koniec lata po > prostu ma obowiazek byc plynny - scukrzy sie dopiero za pare miesiecy. O ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: "Czeska"" rewelacja2005-11-28 15:08:08 | JerzyN inne posty tego autora
Ludek Vasta napisał(a): > Moze te produkty sa dostepne w Warszawie, ale w Malopolsce i na Slasku > ich nie widzialem. Poszukaj pasty z anchois to moze szybciej trafisz. pozdr ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: "Czeska"" rewelacja2005-11-28 15:09:56 | JerzyN inne posty tego autora
Wladyslaw Los napisał(a): > Ale nie ma tego czeskiego, nieporównywalnego z niczym! To tak, jakby > ktoś narzekał na brak "tuzemaka", a ktoś inny by mu odpowiedział ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: romantyczna kolacja2005-11-28 15:11:48 | JerzyN inne posty tego autora
Wiola napisał(a): > co można przygotować dla chłopaka??? może coś na słodko??? Truskawki i śmietanę w sprayu. ;-) pozdr. Jerzy [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ile lat ma p.r.k.?2005-11-28 16:07:46 | JerzyN inne posty tego autora
Krysia Thompson napisał(a): > Wiedzialam, ze znajdzie sie JAKIS, co to palcem wytknie... a tak > chowane...za slup :)) Ty masz to pod jednym nickiem inni pod kilkoma znacznie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia