Szukana fraza: Autor: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2015-11-10 11:10:38 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pan Pszemol napisał: >>> Chyba nie odczytałeś intencji w ten sposób, aby dziecko >>> nosiło 40 kg uzbieranej przez rok na raz, w jeden dzień? >> W dwa dni. Bo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka2016-03-13 18:47:11 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Basia napisała: >> Młode wiosenne mniszki > Jasne, jasne, że młode. > >> i pokrzywy -- to ja chętnie. > Pokrzywy też? Pokrzywy nawet bardziej. Jajecznica ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kaczka pieczona rozpływająca się w ustach - po ikselsku :-)2014-11-21 16:12:14 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Trybun napisał: >>> A jednak w naszych kręgach kulturowych to kapłaństwo >>> kojarzy się z celibatem... ;-) >> Gdyby się nie kojarzyło, to by pan profesor ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kaczka pieczona rozpływająca się w ustach - po ikselsku :-)2014-11-24 12:39:12 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Trybun napisał: >>>> Gdyby się nie kojarzyło, to by pan profesor nie pisał o kapłoństwie. >>>> Wydawało mi się (jemu pewnie też), że takie rzeczy są dla ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kaczka pieczona rozpływająca się w ustach - po ikselsku :-)2014-11-24 15:10:40 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Qrczak pisze: >>>>> Gdyby się nie kojarzyło, to by pan profesor nie pisał o kapłoństwie. >>>>> Wydawało mi się (jemu pewnie też), że takie rzeczy są ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Dzika róża2016-03-31 11:43:53 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Basia napisała: >> Literatura przedmiotu wspomina, że całkiem nieźle radzi >> sobie w ciemnej smreczynie. Daleko lepiej nawet, niżli >> limba próchniejąca, co ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.ogrody
Re: Sosna pinia2012-06-23 00:10:33 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
uciu napisał: > Moje na razie sią takie: > http://img16.imageshack.us/img16/7971/pict242 1.jpg > > Są z szyszek przywiezionych 2 lata temu z Grecji - gdy się otwarły > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.ogrody
Re: Ketchup - :)2014-07-24 19:34:36 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pan Stefan napisał: > Stryj opowiadał, ze najlepsze buty robił Hiszpański (Warszawa, > Krakowskie Przedmieście) ale to było przed wojną... Stanisław. I to nie jeden. Ani ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ratunku, wegańska uczta2014-10-26 19:24:27 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pan Alek pyta: >>> Ostatnio w makro widziałem "szynkę z łopatki". >> >> Musiała być przednia! > > A najprzedniejsza byłaby z głowizny? Nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?2015-02-12 16:40:57 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: > Podobnie na czym innym przecież polega puszystość kurczaka, a na > czym innym puszystość ciasta. Choć zgodzę się, według mnie lepszym > określeniem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia