Szukana fraza: Autor: "Dorota***" <d...@o...pl>
Znaleziono: 413 wiadomości
2003-11-16 18:10:48 | Dorota*** inne posty tego autora
Niestety, klapa. Piec po 20 min spadl do 180 stopni, po czym udalo mi sie go rozgrzac tylko do 200 stopni. Dalam 1,5 lyzki soli - to efekt jednego z postów - dla nas to jednak za duzo ( w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zrobilam czekolade i mam pytanie2003-11-17 13:59:28 | Dorota*** inne posty tego autora
Grudki robily sie i koniec. Czy > znacie jakis sposob, zeby to wszystko ujarzmic? > Wlewam płyny do mleka przesianego, a nie odwrotnie. Czasem mi się tez robiły - pomaga blender ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zrobilam czekolade i mam pytanie2003-11-17 18:23:13 | Dorota*** inne posty tego autora
Aha, i jeszcze zamiast margaryny daję pół lub 3/4 kostki masła. D. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chlebek Fiony - kolejna klapa2003-11-18 18:51:19 | Dorota*** inne posty tego autora
> No dobrze, to teraz mi powiedzcie co zrobilam zle. Ja w niedzielę się żaliłam, ale nie było tak źle. Przede wszystkim chleb nie był wysoki, pęknięta skórka na środku ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chlebek Fiony - ratunku, totalna klapa2003-11-18 18:56:33 | Dorota*** inne posty tego autora
> Czy to, ze mam zwykla kuchenke gazowa, ma jakies znaczenie? A > moze temperatura byla za niska bo wahala sie w granicach 210-220 stopni. Shrek napisał, że wystarczy. Ja też mam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: MUD PIE (link)2003-11-19 19:04:31 | Dorota*** inne posty tego autora
> * Exported from MasterCook Mac * > end kompany i tak dalej...... Ludzie, naprawdę nie wszyscy znają angielski! Błagam , wrzucajcie po polsku dla nieuków ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: khaki2003-11-21 22:16:43 | Dorota*** inne posty tego autora
> Ja dla dziecka obierałam, a skórkę spróbowałam- była moim zdaniem > smaczniejsza od owocu. Ja też. Tzn. obierałam. Dorota [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chleb Fiony - nowe elementy2003-12-02 18:09:09 | Dorota*** inne posty tego autora
Też o tym myślalam, ale nie wiem. Może jakby o 1/4 zmniejszyć ilość wody, a w zamian dodać miód z wodą? Dorota [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Śledź wigilijny2003-12-10 17:17:00 | Dorota*** inne posty tego autora
> Ciekawa jestem jak u Was przyrządza się wigilijnego śledzia U nas na Wigilię na stół wjeżdża karp (u mnie w domu w winie z orzechami), a nie sledź. Kiedy się go podaje i z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Piernikowo.2003-12-17 22:30:14 | Dorota*** inne posty tego autora
Zonia, nie wiem, czy o to Ci chodzi - smak piernikowy i jabłka, no i zero pracy: Ciasto Dorotki :-) 7 dużych jabłek (malinówek, najlepiej, ale z każdego gatunku wychodzi) szklanka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia