Szukana fraza: Autor: "Dorota***" <d...@o...pl>
Znaleziono: 413 wiadomości
2003-12-18 15:50:28 | Dorota*** inne posty tego autora
Żadnego tłuszczu, ciasto jest wilgotne i pyszne. Proponuję od razu zrobić z podwójnej porcji, bo znika b. szybko. Poza tym jest tak smaczne, ze się nie chce znudzić jedzącym i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Piernikowo.2003-12-18 21:30:55 | Dorota*** inne posty tego autora
I ja też, bo pracy faktycznie przy tym niewiele. Ale tym razem > zrobię wg Twojej wersji, moze być nawet ciekawsze :) > Eva, rozpowszechnij go , proszę, jako ciasto Dorotki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jeszcze raz Kurczak z KFC2004-01-10 15:07:25 | Dorota*** inne posty tego autora
Gdybyście poszukali w archiwum grupy (wystarczy wpisać kurczak kfc:-) znaleźlibyście przepis, i to niejeden. Problem polega na tym, że przynajmniej raz w miesiącu wpada na grupę ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Gdzie Adaś Cukiernik?2004-01-14 20:11:29 | Dorota*** inne posty tego autora
Brakuje mi tu jego poczucia humoru i przepisów. Nie wiecie, gdzie on? :-) D. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: nowy wekend nowe ciasto?2004-01-16 15:28:22 | Dorota*** inne posty tego autora
Może ciasto, które nazywam ciastem Dorotki (choć niektórzy mówią, że znali je jako włoskie ;-((( ). Ciasto jest bez tłuszczu!!! 7 dużych jabłek pokroić w osemki , a ósemki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: worki do pieczenia2004-01-27 20:23:53 | Dorota*** inne posty tego autora
> Czy ktoś wyjaśni mi, na czym polega wyższość worka nad naczyniem > żaroodpornym. Ja różnicy nie widzę (przy naczyniu zamkniętym ). Minusem jest to, że trudniej upchać ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: po cygańsku?2004-01-27 20:25:58 | Dorota*** inne posty tego autora
Co > znaczy "wypalic patelnie po cygansku"? > O północy przy pełni księżyca patelnię wsadzić w żar ogniska, odtańczyć "Ore,ore.." - po skończonym ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ptysiowe zakaski2004-02-01 20:35:11 | Dorota*** inne posty tego autora
Ja wolę nadzienie z pieczarek smażonych z cebulą lub z mięsem, suto posypane (oba rodzaje) żółtym serem. A na zimno = z serkami typu fromage ( z ziołami, przyprawami, papryką itd) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: czy obierać pieczarki?2004-02-01 20:38:11 | Dorota*** inne posty tego autora
NIe , ale moja mama tak. Wolę moje ;-). Odcinam końcówki nóżek i baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dokładnie myję. D. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ptysiowe zakaski2004-02-02 18:50:30 | Dorota*** inne posty tego autora
> > A jak nadziewasz groszek ptysiowy? > Z serka homogenizowanego robię pasty : z papryką, ziołami i szczypiorkiem, z ogórkami konserwowymi i szynką itd, lub z serka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia