Szukana fraza: Autor: "Jerzy" <0...@m...pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2001-09-24 22:34:26 | Jerzy inne posty tego autora
> Polskie wedliniarstwo jednak sie po troche poprawia, ale ciagle kupienie > czegos jest ryzykiem. Njagorsze, ze jak sie nawet znajdzie cos > jadalnego, to w pare dni pozniej, w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: moze sie czepiam...2001-09-24 22:41:14 | Jerzy inne posty tego autora
> No wiesz....[...], bo wiele osob w tej > grupie wlasnie za to Joanne ceni i lubi czytac, ze ma wiele fajnych i > madrych rzeczy do powiedzenia. Mów za siebie, mnie się ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: gin2001-09-25 15:27:12 | Jerzy inne posty tego autora
> Książka,to"Kuchnia Polska"Marka Łebkowskiego. Mam, to sprawdzę. A są dwa rodzaje dżinu. 1. to tzw. distilled gin - wysoka jakość uzyskana przez 2x destylację, za ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Grzyby2001-09-25 15:50:12 | Jerzy inne posty tego autora
> > > : Qrde, a koniecznie trzeba obgotowywac? Ja tylko oplukalem, > osuszylem i > > > : zamrozilem... > > > hehehe ... a ja tylko oczyscilam i wrzucilam do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zurawina2001-09-26 14:18:28 | Jerzy inne posty tego autora
> Vaccinum macrocarpon to zurawina, ktora sie uprawia w USA, najczesciej > spotykana w sklepach, zarowno surowa jak i w puszkach. Borówka :-) http://www.nutripeak.com/Static/Produc ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak przerobic kominek na wedzarnie szynki ?2001-09-26 14:21:38 | Jerzy inne posty tego autora
> Chcialem sobie uwedzic szynki i czy da sie jakos przerobic > kominek czy piec kaflowy na mini wedzarnie , bez dodatkowych kosztow ? Zapytaj Eksperta, on wie jak to zrobić. ;-))) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pytanie o śledzie???2001-09-27 09:51:26 | Jerzy inne posty tego autora
> Mam dosyć trywaialne pytanie. Ale może ktoś mi coś doradzi. > Czy można zrobić opiekane śledzie w marynacie z solonych śledzi czy tylko ze > świeżych. A cóż to za ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sucha piers kurczaka2001-09-27 09:55:02 | Jerzy inne posty tego autora
> Po przeprowadzce kolezanki dostalam "w spadku" (uroki akademika ;o) ) > > upieczona piers kurczaka, [...] > Pewnym sposobem jak w przypadku kazdej pieczeni jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sambal oelek2001-09-27 10:09:22 | Jerzy inne posty tego autora
> Masz rację!. Źle napisałam; powinnam napisać - przepisy na kuchnię > orientalną. To teraz napisz co się pod tym kryje? :-) pozdr. Jerzy [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Prosze o sugestie/Mizeria2001-09-27 12:30:26 | Jerzy inne posty tego autora
[...] > Moze Wladyslaw poda nam pochodzenie nazwy mizerii. Musi cos sie za tym kryc... A ja mogę? ;-) Miser, misera, miserum (łać.) - biedny, nieszczęśliwy, ubogi. pozdr. Jerzy [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia