Szukana fraza: Autor: "Kyllyan" <m...@o...pl>
Znaleziono: 136 wiadomości
2006-01-19 07:55:18 | Kyllyan inne posty tego autora
Co teraz to nie wiem. A na przyszłość robić prawidłowo, czyli tak jak się nalewki robi: Owoce zalać alkoholem (najwłaściwszą moc otrzymamy mieszając po połowie wódkę ze ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: obiecane placki:)2006-01-21 07:19:28 | Kyllyan inne posty tego autora
RW napisał(a): > Witam, obiecałem przepis...proszę o opinie..czy smakuje: > > - 1kg mąki pszennej > -2 łyżeczki sody oczyszczonej > - szczypta soli > -zsiadłe ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kuchnia żydowska2006-01-24 06:42:28 | Kyllyan inne posty tego autora
>> >>Robimy ze znajomymi imprezkę w stylu zyowskim. > bardzo żydowski w charakterze smak potrawom daje gęsi tłuszcz, na którym przygotowuje się te potrawy. Nie jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zamarznięte słoiki z przetworami2006-01-24 10:35:58 | Kyllyan inne posty tego autora
> Nie, nie popękały. Komfitury to na pewno zostawię, najbardziej boję się > o sałatki. Czy dadzą radę. Bo część zużyję szybciej, ale jak miały by > nie wytrzymać ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?2006-01-28 06:50:37 | Kyllyan inne posty tego autora
Gosia napisał(a): > Kurczę, właśnie zrobiliśmy faworki wg przepisu z książki. Są prawie dobre, > tylko nie są takie chrupiące, jak powinny być. Czemu??? Temperatura ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kasza jaglana2006-02-05 18:35:47 | Kyllyan inne posty tego autora
Ewa Płocha napisał(a): > Przepis na gotowanie: > Na jedną szkl. kaszy daje się 3 szkl. wody, może być troszkę mniej. > zależy jak ma być rozklejony. Od dwóch do czterech ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kotlety mielone bez jajka?2006-02-16 08:10:54 | Kyllyan inne posty tego autora
> czy mozna sie obyc bez jajek? albo zastapic je czyms innym? > wodą ;) Parę łyżek wody do mielonego, a potem długo wyrabiać ręką jak ciasto. Mięso rozklei się. Jak już ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co to jest białko zwierzęce?2006-02-19 07:23:07 | Kyllyan inne posty tego autora
> No i dlatego zastanawiam się co to jest białko zwierzęce? > Znam takie wyroby, które mogą tym być: mączka kostna; mączka rybna; jaja w proszku; mleko w proszku Dobrze ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: po co E476 w czekoladzie ?2006-02-20 06:36:57 | Kyllyan inne posty tego autora
>> po co E476 w czekoladzie/wyroboach czekoladowych ? >> skoro mozna i bez tego.. >> Dodaje się raczej do nadzienia. To jest coś w rodzaju żelatyny. Produkt jak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak zmar(y)nować wątróbkę z dorsza?2006-02-21 10:00:02 | Kyllyan inne posty tego autora
robię to tak: wątrobę delikatnie myję i odsączam. Solę, sypię pieprzem i ostrą papryką, daję czosnek i sporo koncentratu pomidorowego. Wszystko mieszam. Nakładam te masę do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia