Szukana fraza: Autor: Robson <r...@...pl>
Znaleziono: 245 wiadomości
2013-05-09 08:52:35 | Robson inne posty tego autora
Zrobiłem coś do czego przymierzałem się już długo, mianowicie zbudowałem sobie na działce wędzarnię. Kupiłem dobre mięso - to z marketów już surowe jest naszprycowane ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kanciasta szynka.2013-05-09 14:20:16 | Robson inne posty tego autora
W dniu 2013-05-09 13:31, krys pisze: > Ikselka wrote: > >> Coraz więcej osób stara się samemu robić wędliny. Moze nie wpłynie to >> znaczaco na ogólny rynek, ale... ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kanciasta szynka.2013-05-09 15:34:28 | Robson inne posty tego autora
W dniu 2013-05-09 15:20, Ikselka pisze: > Dnia Thu, 9 May 2013 13:09:41 +0000 (UTC), Miroslaw Kwasniak napisał(a): > >>> Tradycyjna szynka w swoim składzie ma jedynie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kanciasta szynka.2013-05-10 08:43:09 | Robson inne posty tego autora
> Ciekawe kiedy zakłady wędliniarskie zostaną połączone z z warsztatami > blacharstwa samochodowego - cóż za oszczędność, jedna linia > technologiczna (lakiernia) do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kanciasta szynka.2013-05-16 07:45:26 | Robson inne posty tego autora
> No sorki, sól to do peklowania masy, przecież to jest oczywiste. > No dobra, poczytałem wszystko, a teraz poproszę dokładny przepis na kiełbaskę. Ja preferuję chude ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kuchnia koreańska2013-05-27 08:07:51 | Robson inne posty tego autora
> ...że świeża czereśnia nie na drzewie lecz na talerzu to materia martwa? - > no fakt, nie rozumiem, ale zawsze możesz mi wytłumaczyć... Dobra, przyznaję się, jadłem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak Wy to tolerujecie ?!2013-06-05 07:36:07 | Robson inne posty tego autora
> "...często nielogiczny, ..." > buty bo botki , itp itd. Miałem już się z koniem nie kopać, ale to kolejny przykład twojej ociężałości umysłowej. Jak krowie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Kiełbasa własnego wyrobu2013-06-05 07:41:52 | Robson inne posty tego autora
Będę w sobotę robił pierwszy raz własną kiełbasę. Mam kilka pytań do bywalców forum. Anai - przeczytałem przepis na blogu, na pewno temperatura w czasie wędzenia ma być 90 st. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ogorki kiszone2013-06-11 13:18:53 | Robson inne posty tego autora
Opisz dokładnie jak robiłeś. R [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kiełbasa własnego wyrobu2013-06-13 10:02:36 | Robson inne posty tego autora
Bzdury. Na 5 godzin wędzenia poszło mi wiadro (3kg?) drewna, łacznie z godzinnym rozgrzewaniem. Toksyczne związki są w wędlinach w sklepach. Drewno jest z mojej działki z wycinanych ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia