Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: cezary gmyz <c...@z...media.pl>
Znaleziono: 137 wiadomości





Re: Czy macie slabosc do...

2001-09-11 13:19:07 | cezary gmyz inne posty tego autora

---------- In article <m...@4...co m>, Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote: > > wiem, ze nikt sie teraz nie bedzie do ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Co jesc na obczyznie?

2001-09-11 14:28:13 | cezary gmyz inne posty tego autora

---------- In article <Uaon7.3579$%u...@w...newsranger.com&g t;, Bagsik<b...@a...b> wrote: Wiec tu jest moja wielka prosba do was. Co jesc? A > dodatkowe dwie sprawy to ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ketchup i przecier- przepisy

2001-09-13 12:52:54 | cezary gmyz inne posty tego autora

Chcialabym, zeby > bylo >> w nim cos oryginalnego co go odrozni od Heintza. A moja Ciocia dodaje oprocz sliwek jeszcze antonowki. mniam Czarek [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: potrawy jak przetłumaczyc??

2001-02-20 11:38:35 | cezary gmyz inne posty tego autora

Po co w ogole tlumaczyc. Takie potrawy jak zrazy nalezy zostawiac w oryginalnym brzmieniu. Czy komus przychodzi do glowy tlumaczenie takich nazw jak buef strogonow, spaghetti czy pizza ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Domowe wedzenie

2001-05-25 07:47:52 | Cezary Gmyz inne posty tego autora

Jezeli ktos chce sie wziac za wedzenie chyba powinien zaczac od wspomnianych przeze mnie przedwojennych ksiazek kucharskich czyli Ochorowicz-Monatowej Uniwersalnej Ksiazki Kucharskiej i ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Zamrozić botwinkę?

2001-05-25 21:16:19 | Cezary Gmyz inne posty tego autora

Ja w kwestii podobnej czyli warzyw sezonowych a konkrertnie szparagów. Też się zastanawiałem jak ocalić ich smak bo za kilka dni przypadnie szczyt szparagowych żniw i zastanwiam się ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: A przepisik na smalczyk domowy, plizzz

2001-05-28 12:03:49 | cezary gmyz inne posty tego autora

Jak jablka do smalcu to najlepiej kwaskowate i wtedy koniecznie majeranek ---------- In article <9etaqs$aog$1@news.onet.pl>, "Joanna Duszczyńska" ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Peklowanie i wędzenie mię sa

2001-05-30 11:57:39 | cezary gmyz inne posty tego autora

Jezewli chodzi o domowe wedzenie i peklowanie nieocenionymi pomocami w tej kwesti sa stare ksiazki kucharskie dostepne w wiekszych bibliotekach, czasem w antykwariatach. W szcegolnosci ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Mrowisko?! Wedzenie

2001-06-08 20:06:32 | Cezary Gmyz inne posty tego autora

Mimo wszystko mysle, ze chodzilo nie od drewno, ktore lezalo w mrowisko. Studiujac dalej temat odkrylem, ze obok znanych nam kopcow mrowek istnieja tez mrowiska drzewne, co oznacza, ze ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: golonka

2001-06-10 15:42:00 | Cezary Gmyz inne posty tego autora

Golonke nalezy najpierw obgotowac w wodzie z przyprawami (koniecznie z listek bobkowym) reszte przypraw wg uznania. Dopiero potem nalezy ja piec najlepeij na ruszcie w piekarniku na okolo ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 12 . [ 13 ] . 14