Szukana fraza: Autor: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2015-02-21 15:49:30 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Basia napisała: >> Na odrębne zbadanie zasługuje sprawa, skąd oni ten kwas chlebowy brali. >> Zagryzali podpłomykiem, więc może kwas też był podpłomykowy? To nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos dla Iwanosa2015-02-21 16:07:22 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Qrczak pisze: >> A z drugiej strony, coraz bardziej popularna staje się restauracyjna >> kuchnia sezonowa, czyli powrót do korzeni, by nie napisać, korzonków. >> I ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos dla Iwanosa2015-02-21 16:18:29 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pan Pszemol napisał: >> W NASZEJ strefie klimatycznej pałeczki kwasu mlekowego ot tak sobie żyły > > Kwas mlekowy ma jakieś pałeczki? Gdzie? Wiszą mu na pleckach? W ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos dla Iwanosa2015-02-21 16:54:47 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Basia napisała: >> Nie zawsze jednak te uskrzydlone stwory mogą wędrować w ten sposób. >> Bywa, że się pierzą. A to je uziemia. Co ciekawe, nawet w takim czasie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gluten nie jest szkodliwy, poza celiakią?2015-02-21 17:00:05 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pan Pszemol napisał: > To tak jakbyś chciała kogos przekonać do niejedzenia miodu > i powiedziała (prawdę!) "jesz rzyguliny pszczół" :-) Najlepiej jest w takiej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gluten nie jest szkodliwy, poza celiakią?2015-02-21 17:13:01 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pan Pszemol napisał: >> Wg logiki przymiotnik "męski" dla "wtyku" jest już generalnie zbędny. >> Wiem, wiem, ze w elektrotechnice istnieją też takie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos dla Iwanosa2015-02-21 19:49:48 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: >> Raczej zupełnie przeciwnie. Przez to traktowanie na równi z operą >> co poniektórym restauratorom wydaje się, że można byle konstrukcję >> ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos dla Iwanosa2015-02-21 21:44:58 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: > U nas mam wrażenie, że wszystko robią z torebek. Wszędzie ten > sam kotlet panierowany (w najlepszym wypadku), odmrażane frytki, > ewentualnie pierogi ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?2015-02-22 18:46:30 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pan Pszemol napisał: >>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi. >>>> >>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos dla Iwanosa2015-02-22 21:21:17 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Qrczak pisze: >>>>> BTW interesująca ikonografika w interesującym nas temacie: >>>>> http://www.senior.pl/img0a526205-ec82-a6f0.pn g >>>> ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia