Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 349


« poprzedni wątek następny wątek »

241. Data: 2015-02-22 18:37:02

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

"Wiesiaczek" <W...@v...pl> wrote in message
news:mcd3o8$nel$2@node2.news.atman.pl...
> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>
>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>
>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>
>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>
>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>
> Bo jest GMO.

Acha :-)) A dlaczego GMO jest złe?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


242. Data: 2015-02-22 18:46:30

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora

Pan Pszemol napisał:

>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>
>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>
>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>
>> Bo jest GMO.
>
> Acha :-)) A dlaczego GMO jest złe?

Bo GMO robią z soi i z kukurydzy. To przecież oczywiste.

--
Jarek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


243. Data: 2015-02-22 18:48:49

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: Trefniś <t...@m...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu .02.2015 o 18:30 Wiesiaczek <W...@v...pl> pisze:

> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>
>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>
>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>
>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>
>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>
> Bo jest GMO.

Teraz zrobi z Ciebie oszołoma...
:)


--
Trefniś

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


244. Data: 2015-02-22 19:19:55

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 22 Feb 2015 18:30:47 +0100, Wiesiaczek napisał(a):

> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>
>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>
>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>
>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>
>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>
> Bo jest GMO.

Nie tylko to, a nawet niekonieczne to. Kukurydza jest be, bo jest STARA
oraz wciskana na siłę. Amerykanie swoje uprawy kukurydzy traktują jako
element polityczny i strategiczny, dlatego dopłacają do nich swoim
farmerom, utrzymujac stałe ogromne jej zapasy - które trzeba z kolei w
sposób ciągły wymieniać na świeże. W USA jest także sunsydiowanma produkcja
bioetanolu z kukurydzy.
A komu stare ziarno wciskać? - Europejczykom, oczywiście. Dlatego jest ona
u nas we wszystkim, gdzie tylko można. Zresztą u Amerykanow też - po nich
już to od dawna widać, wyglądają jak tuczniki.
--

XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


245. Data: 2015-02-22 19:20:19

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 22 Feb 2015 18:48:49 +0100, Trefniś napisał(a):

> W dniu .02.2015 o 18:30 Wiesiaczek <W...@v...pl> pisze:
>
>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>>
>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>
>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>
>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>
>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>
>> Bo jest GMO.
>
> Teraz zrobi z Ciebie oszołoma...
> :)


Jeszcze nie wrócił z orbity 3-]
--

XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


246. Data: 2015-02-22 19:21:16

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 22 Feb 2015 19:19:55 +0100, XL napisał(a):

> sunsydiowanma

subsydiowana (klawiatura mi pada jak szybko piszę)
--

XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


247. Data: 2015-02-22 19:23:27

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 22 Feb 2015 19:19:55 +0100, XL napisał(a):

> Dnia Sun, 22 Feb 2015 18:30:47 +0100, Wiesiaczek napisał(a):
>
>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>>
>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>
>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>
>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>
>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>
>> Bo jest GMO.
>
> Nie tylko to, a nawet niekonieczne to. Kukurydza jest be, bo jest STARA
> oraz wciskana na siłę. Amerykanie swoje uprawy kukurydzy traktują jako
> element polityczny i strategiczny, dlatego dopłacają do nich swoim
> farmerom, utrzymujac stałe ogromne jej zapasy - które trzeba z kolei w
> sposób ciągły wymieniać na świeże. W USA jest także sunsydiowanma produkcja
> bioetanolu z kukurydzy.
> A komu stare ziarno wciskać? - Europejczykom, oczywiście. Dlatego jest ona
> u nas we wszystkim, gdzie tylko można. Zresztą u Amerykanow też - po nich
> już to od dawna widać, wyglądają jak tuczniki.


Oraz:
http://ksow.pl/rynki-rolne/news/entry/4746-izoglukoz
a-zastapi-cukier.html
--

XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


248. Data: 2015-02-22 19:23:53

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: Trefniś <t...@m...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu .02.2015 o 19:20 XL <i...@g...pl> pisze:

> Dnia Sun, 22 Feb 2015 18:48:49 +0100, Trefniś napisał(a):
>
>> W dniu .02.2015 o 18:30 Wiesiaczek <W...@v...pl> pisze:
>>
>>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich
>>>>>>>> potraw.
>>>>>>>
>>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>>
>>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>>
>>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>>
>>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>>
>>> Bo jest GMO.
>>
>> Teraz zrobi z Ciebie oszołoma...
>> :)
>
>
> Jeszcze nie wrócił z orbity 3-]

Orbit niszczy zęby!

--
Trefniś

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


249. Data: 2015-02-22 19:28:49

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: Trefniś <t...@m...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu .02.2015 o 19:19 XL <i...@g...pl> pisze:

> Dnia Sun, 22 Feb 2015 18:30:47 +0100, Wiesiaczek napisał(a):
>
>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>>
>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>
>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>
>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>
>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>
>> Bo jest GMO.
>
> Nie tylko to, a nawet niekonieczne to. Kukurydza jest be, bo jest STARA
> oraz wciskana na siłę. Amerykanie swoje uprawy kukurydzy traktują jako
> element polityczny i strategiczny, dlatego dopłacają do nich swoim
> farmerom, utrzymujac stałe ogromne jej zapasy - które trzeba z kolei w
> sposób ciągły wymieniać na świeże. W USA jest także sunsydiowanma
> produkcja
> bioetanolu z kukurydzy.
> A komu stare ziarno wciskać? - Europejczykom, oczywiście. Dlatego jest
> ona
> u nas we wszystkim, gdzie tylko można. Zresztą u Amerykanow też - po nich
> już to od dawna widać, wyglądają jak tuczniki.

Bo się nie "sczepili"!
--
Trefniś

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


250. Data: 2015-02-22 19:33:34

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 22 Feb 2015 19:28:49 +0100, Trefniś napisał(a):

> W dniu .02.2015 o 19:19 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Dnia Sun, 22 Feb 2015 18:30:47 +0100, Wiesiaczek napisał(a):
>>
>>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>>>
>>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>>
>>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>>
>>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>>
>>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>>
>>> Bo jest GMO.
>>
>> Nie tylko to, a nawet niekonieczne to. Kukurydza jest be, bo jest STARA
>> oraz wciskana na siłę. Amerykanie swoje uprawy kukurydzy traktują jako
>> element polityczny i strategiczny, dlatego dopłacają do nich swoim
>> farmerom, utrzymujac stałe ogromne jej zapasy - które trzeba z kolei w
>> sposób ciągły wymieniać na świeże. W USA jest także sunsydiowanma
>> produkcja
>> bioetanolu z kukurydzy.
>> A komu stare ziarno wciskać? - Europejczykom, oczywiście. Dlatego jest
>> ona
>> u nas we wszystkim, gdzie tylko można. Zresztą u Amerykanow też - po nich
>> już to od dawna widać, wyglądają jak tuczniki.
>
> Bo się nie "sczepili"!


A jak mają się sczepiać, takie grubasy? - tylko żarcie im zostało.
;-p
--

XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 10 ... 20 ... 24 . [ 25 ] . 26 ... 35


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Gdyby ktoś chcial zmierzyć pH swojego chlebowego zakwasu lub pH swojego ciasta...
Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Jak się ma tycie i szczuplenie do E= mc kwadrat?
ciekawostka kulinarna
gęsi pipek

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »