Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 349


« poprzedni wątek następny wątek »

251. Data: 2015-02-22 19:44:29

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 22 Feb 2015 19:23:53 +0100, Trefniś napisał(a):

> W dniu .02.2015 o 19:20 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Dnia Sun, 22 Feb 2015 18:48:49 +0100, Trefniś napisał(a):
>>
>>> W dniu .02.2015 o 18:30 Wiesiaczek <W...@v...pl> pisze:
>>>
>>>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich
>>>>>>>>> potraw.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>>>
>>>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>>>
>>>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>>>
>>>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>>>
>>>> Bo jest GMO.
>>>
>>> Teraz zrobi z Ciebie oszołoma...
>>> :)
>>
>>
>> Jeszcze nie wrócił z orbity 3-]
>
> Orbit niszczy zęby!


Jego własny mu nie zniszczy - fkącu sam się wyorbitował!
:-D
--

XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


252. Data: 2015-02-22 20:06:36

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:1de61s96jez2d$.y0vie4u5kyqb$.dlg@40tude.net...
> W USA jest także sunsydiowanma produkcja

Jaka jest? :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


253. Data: 2015-02-22 20:11:52

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:1e6e1o4ze44ga$.gwis3jovk718$.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 22 Feb 2015 19:19:55 +0100, XL napisał(a):
>
>> sunsydiowanma
>
> subsydiowana (klawiatura mi pada jak szybko piszę)

Gdzie kupiłaś taką niedouczoną klawiaturę, która pada tylko
na trudnych wyrazach obcych a nie psuje się na żadnym innym?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


254. Data: 2015-02-22 20:19:08

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: Wiesiaczek <W...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 22.02.2015 o 18:37, Pszemol pisze:
> "Wiesiaczek" <W...@v...pl> wrote in message
> news:mcd3o8$nel$2@node2.news.atman.pl...
>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>>
>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>
>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>
>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>
>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>
>> Bo jest GMO.
>
> Acha :-)) A dlaczego GMO jest złe?

Nie zrozumiesz.

--
Wiesiaczek (dziś z DC)

"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


255. Data: 2015-02-22 20:34:08

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 22 Feb 2015 20:19:08 +0100, Wiesiaczek napisał(a):

> W dniu 22.02.2015 o 18:37, Pszemol pisze:
>> "Wiesiaczek" <W...@v...pl> wrote in message
>> news:mcd3o8$nel$2@node2.news.atman.pl...
>>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>>>
>>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>>
>>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>>
>>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>>
>>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>>
>>> Bo jest GMO.
>>
>> Acha :-)) A dlaczego GMO jest złe?
>
> Nie zrozumiesz.

Jak i związków chemicznych oraz wielu innych rzeczy...

--

XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


256. Data: 2015-02-22 21:11:47

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: masti <g...@t...hell> szukaj wiadomości tego autora

Wiesiaczek wrote:

> W dniu 22.02.2015 o 18:37, Pszemol pisze:
>> "Wiesiaczek" <W...@v...pl> wrote in message
>> news:mcd3o8$nel$2@node2.news.atman.pl...
>>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>>>
>>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>>
>>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>>
>>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>>
>>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>>
>>> Bo jest GMO.
>>
>> Acha :-)) A dlaczego GMO jest złe?
>
> Nie zrozumiesz.

znaczy zajadasz tę, którą trzeba młotkiem rozbijać?

--
mst <at> gazeta <.> pl
"-Mam lęk gruntu! -Chyba wysokości?
-Wiem co mówię. To grunt zabija!" T.Pratchett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


257. Data: 2015-02-23 00:24:19

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 22 Feb 2015 20:11:47 +0000 (UTC), masti napisał(a):

> Wiesiaczek wrote:
>
>> W dniu 22.02.2015 o 18:37, Pszemol pisze:
>>> "Wiesiaczek" <W...@v...pl> wrote in message
>>> news:mcd3o8$nel$2@node2.news.atman.pl...
>>>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>>>
>>>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>>>
>>>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>>>
>>>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>>>
>>>> Bo jest GMO.
>>>
>>> Acha :-)) A dlaczego GMO jest złe?
>>
>> Nie zrozumiesz.
>
> znaczy zajadasz tę, którą trzeba młotkiem rozbijać?


Ta "twarda" jest po prostu dojrzałą i wysuszoną kukurydzą, być może nawet
odmianą paszową. Wystarczy mieć odmianę tzw cukrową, młodą kolbę,
niewysuszoną - i będzie miękka jak marzenie. Nic tu nie ma do rzeczy GMO -
każda kukurydza GMO (dowolnej odmiany) gdy dojrzeje i wyschnie, to też
będziesz ją musiał młotkiem traktować. Twardość ziaren zależy tylko od
odmiany (paszowa, cukrowa) oraz od stopnia ich dojrzałości i wysuszenia.


--

XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


258. Data: 2015-02-23 00:45:34

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

"masti" <g...@t...hell> wrote in message news:mcdd63$qo2$1@dont-email.me...
>>>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich
>>>>>>>>> potraw.
[...]
>>>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>>>
>>>> Bo jest GMO.
>>>
>>> Acha :-)) A dlaczego GMO jest złe?
>>
>> Nie zrozumiesz.
>
> znaczy zajadasz tę, którą trzeba młotkiem rozbijać?

Mnie właściwie nie interesuje jaką kukurydzę Wiesiaczek zjada... albo
jakiej unika. Interesuje mnie jakich to produków do przyrządzania
typowo polskich potraw Trybun nie może znaleźć...
Ale widzę jakiś nieśmiały jest i nie bardzo chce ich nazwy ujawnić.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


259. Data: 2015-02-23 11:37:55

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: masti <g...@t...hell> szukaj wiadomości tego autora

XL wrote:


>> znaczy zajadasz tę, którą trzeba młotkiem rozbijać?
>
>
> Ta "twarda" jest po prostu dojrzałą i wysuszoną kukurydzą, być może nawet
> odmianą paszową. Wystarczy mieć odmianę tzw cukrową, młodą kolbę,

nie XLko. Ta twarda to jest naturalna kukurydza. Ta o którj mówisz to
jest genetycznie modyfikowana przez człowieka przez wieki.

--
mst <at> gazeta <.> pl
"-Mam lęk gruntu! -Chyba wysokości?
-Wiem co mówię. To grunt zabija!" T.Pratchett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


260. Data: 2015-02-23 13:19:50

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Mon, 23 Feb 2015 10:37:55 +0000 (UTC), masti napisał(a):

> XL wrote:
>
>>> znaczy zajadasz tę, którą trzeba młotkiem rozbijać?
>>
>>
>> Ta "twarda" jest po prostu dojrzałą i wysuszoną kukurydzą, być może nawet
>> odmianą paszową. Wystarczy mieć odmianę tzw cukrową, młodą kolbę,
>
> nie XLko. Ta twarda to jest naturalna kukurydza. Ta o którj mówisz to
> jest genetycznie modyfikowana przez człowieka przez wieki.

http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=440
http://www.agrolok.pl/pl/site/kukurydza-74.html


--

XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 10 ... 20 ... 25 . [ 26 ] . 27 ... 35


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Gdyby ktoś chcial zmierzyć pH swojego chlebowego zakwasu lub pH swojego ciasta...
Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Jak się ma tycie i szczuplenie do E= mc kwadrat?
ciekawostka kulinarna
gęsi pipek

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »