| « poprzedni wątek | następny wątek » |
251. Data: 2015-02-22 19:44:29
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?Dnia Sun, 22 Feb 2015 19:23:53 +0100, Trefniś napisał(a):
> W dniu .02.2015 o 19:20 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Dnia Sun, 22 Feb 2015 18:48:49 +0100, Trefniś napisał(a):
>>
>>> W dniu .02.2015 o 18:30 Wiesiaczek <W...@v...pl> pisze:
>>>
>>>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich
>>>>>>>>> potraw.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>>>
>>>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>>>
>>>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>>>
>>>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>>>
>>>> Bo jest GMO.
>>>
>>> Teraz zrobi z Ciebie oszołoma...
>>> :)
>>
>>
>> Jeszcze nie wrócił z orbity 3-]
>
> Orbit niszczy zęby!
Jego własny mu nie zniszczy - fkącu sam się wyorbitował!
:-D
--
XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
252. Data: 2015-02-22 20:06:36
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:1de61s96jez2d$.y0vie4u5kyqb$.dlg@40tude.net...
> W USA jest także sunsydiowanma produkcja
Jaka jest? :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
253. Data: 2015-02-22 20:11:52
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:1e6e1o4ze44ga$.gwis3jovk718$.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 22 Feb 2015 19:19:55 +0100, XL napisał(a):
>
>> sunsydiowanma
>
> subsydiowana (klawiatura mi pada jak szybko piszę)
Gdzie kupiłaś taką niedouczoną klawiaturę, która pada tylko
na trudnych wyrazach obcych a nie psuje się na żadnym innym?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
254. Data: 2015-02-22 20:19:08
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?W dniu 22.02.2015 o 18:37, Pszemol pisze:
> "Wiesiaczek" <W...@v...pl> wrote in message
> news:mcd3o8$nel$2@node2.news.atman.pl...
>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>>
>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>
>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>
>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>
>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>
>> Bo jest GMO.
>
> Acha :-)) A dlaczego GMO jest złe?
Nie zrozumiesz.
--
Wiesiaczek (dziś z DC)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
255. Data: 2015-02-22 20:34:08
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?Dnia Sun, 22 Feb 2015 20:19:08 +0100, Wiesiaczek napisał(a):
> W dniu 22.02.2015 o 18:37, Pszemol pisze:
>> "Wiesiaczek" <W...@v...pl> wrote in message
>> news:mcd3o8$nel$2@node2.news.atman.pl...
>>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>>>
>>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>>
>>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>>
>>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>>
>>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>>
>>> Bo jest GMO.
>>
>> Acha :-)) A dlaczego GMO jest złe?
>
> Nie zrozumiesz.
Jak i związków chemicznych oraz wielu innych rzeczy...
--
XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
256. Data: 2015-02-22 21:11:47
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?Wiesiaczek wrote:
> W dniu 22.02.2015 o 18:37, Pszemol pisze:
>> "Wiesiaczek" <W...@v...pl> wrote in message
>> news:mcd3o8$nel$2@node2.news.atman.pl...
>>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>>>
>>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>>
>>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>>
>>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>>
>>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>>
>>> Bo jest GMO.
>>
>> Acha :-)) A dlaczego GMO jest złe?
>
> Nie zrozumiesz.
znaczy zajadasz tę, którą trzeba młotkiem rozbijać?
--
mst <at> gazeta <.> pl
"-Mam lęk gruntu! -Chyba wysokości?
-Wiem co mówię. To grunt zabija!" T.Pratchett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
257. Data: 2015-02-23 00:24:19
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?Dnia Sun, 22 Feb 2015 20:11:47 +0000 (UTC), masti napisał(a):
> Wiesiaczek wrote:
>
>> W dniu 22.02.2015 o 18:37, Pszemol pisze:
>>> "Wiesiaczek" <W...@v...pl> wrote in message
>>> news:mcd3o8$nel$2@node2.news.atman.pl...
>>>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>>>
>>>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>>>
>>>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>>>
>>>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>>>
>>>> Bo jest GMO.
>>>
>>> Acha :-)) A dlaczego GMO jest złe?
>>
>> Nie zrozumiesz.
>
> znaczy zajadasz tę, którą trzeba młotkiem rozbijać?
Ta "twarda" jest po prostu dojrzałą i wysuszoną kukurydzą, być może nawet
odmianą paszową. Wystarczy mieć odmianę tzw cukrową, młodą kolbę,
niewysuszoną - i będzie miękka jak marzenie. Nic tu nie ma do rzeczy GMO -
każda kukurydza GMO (dowolnej odmiany) gdy dojrzeje i wyschnie, to też
będziesz ją musiał młotkiem traktować. Twardość ziaren zależy tylko od
odmiany (paszowa, cukrowa) oraz od stopnia ich dojrzałości i wysuszenia.
--
XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
258. Data: 2015-02-23 00:45:34
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?"masti" <g...@t...hell> wrote in message news:mcdd63$qo2$1@dont-email.me...
>>>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich
>>>>>>>>> potraw.
[...]
>>>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>>>
>>>> Bo jest GMO.
>>>
>>> Acha :-)) A dlaczego GMO jest złe?
>>
>> Nie zrozumiesz.
>
> znaczy zajadasz tę, którą trzeba młotkiem rozbijać?
Mnie właściwie nie interesuje jaką kukurydzę Wiesiaczek zjada... albo
jakiej unika. Interesuje mnie jakich to produków do przyrządzania
typowo polskich potraw Trybun nie może znaleźć...
Ale widzę jakiś nieśmiały jest i nie bardzo chce ich nazwy ujawnić.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
259. Data: 2015-02-23 11:37:55
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?XL wrote:
>> znaczy zajadasz tę, którą trzeba młotkiem rozbijać?
>
>
> Ta "twarda" jest po prostu dojrzałą i wysuszoną kukurydzą, być może nawet
> odmianą paszową. Wystarczy mieć odmianę tzw cukrową, młodą kolbę,
nie XLko. Ta twarda to jest naturalna kukurydza. Ta o którj mówisz to
jest genetycznie modyfikowana przez człowieka przez wieki.
--
mst <at> gazeta <.> pl
"-Mam lęk gruntu! -Chyba wysokości?
-Wiem co mówię. To grunt zabija!" T.Pratchett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
260. Data: 2015-02-23 13:19:50
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?Dnia Mon, 23 Feb 2015 10:37:55 +0000 (UTC), masti napisał(a):
> XL wrote:
>
>>> znaczy zajadasz tę, którą trzeba młotkiem rozbijać?
>>
>>
>> Ta "twarda" jest po prostu dojrzałą i wysuszoną kukurydzą, być może nawet
>> odmianą paszową. Wystarczy mieć odmianę tzw cukrową, młodą kolbę,
>
> nie XLko. Ta twarda to jest naturalna kukurydza. Ta o którj mówisz to
> jest genetycznie modyfikowana przez człowieka przez wieki.
http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=440
http://www.agrolok.pl/pl/site/kukurydza-74.html
--
XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |