Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!goblin1!goblin.
stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.new
s.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: XL <i...@g...pl>
Subject: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <mbfk14$8s3$1@dont-email.me> <54df93eb$0$2174$65785112@news.neostrada.pl>
<7...@4...net>
<54df9ceb$0$2186$65785112@news.neostrada.pl>
<mbpafe$24j$2@node1.news.atman.pl>
<54e08f78$0$2188$65785112@news.neostrada.pl>
<mbq3u1$ufc$1@node1.news.atman.pl>
<54e21809$0$2177$65785112@news.neostrada.pl> <mbtdn5$dm1$1@dont-email.me>
<54e8cfdb$0$2187$65785112@news.neostrada.pl>
<54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl>
<mcd22u$btl$1@dont-email.me> <mcd3o8$nel$2@node2.news.atman.pl>
<mcd42g$jtl$1@dont-email.me> <mcda3e$tnb$1@node2.news.atman.pl>
<mcdd63$qo2$1@dont-email.me>
Date: Mon, 23 Feb 2015 00:24:19 +0100
Message-ID: <v4pymamticfi.2oet3e1g7nq9$.dlg@40tude.net>
Lines: 47
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.250.217
X-Trace: 1424647459 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2197 79.191.250.217:9010
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:362157
Ukryj nagłówki
Dnia Sun, 22 Feb 2015 20:11:47 +0000 (UTC), masti napisał(a):
> Wiesiaczek wrote:
>
>> W dniu 22.02.2015 o 18:37, Pszemol pisze:
>>> "Wiesiaczek" <W...@v...pl> wrote in message
>>> news:mcd3o8$nel$2@node2.news.atman.pl...
>>>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>>>
>>>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>>>
>>>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>>>
>>>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>>>
>>>> Bo jest GMO.
>>>
>>> Acha :-)) A dlaczego GMO jest złe?
>>
>> Nie zrozumiesz.
>
> znaczy zajadasz tę, którą trzeba młotkiem rozbijać?
Ta "twarda" jest po prostu dojrzałą i wysuszoną kukurydzą, być może nawet
odmianą paszową. Wystarczy mieć odmianę tzw cukrową, młodą kolbę,
niewysuszoną - i będzie miękka jak marzenie. Nic tu nie ma do rzeczy GMO -
każda kukurydza GMO (dowolnej odmiany) gdy dojrzeje i wyschnie, to też
będziesz ją musiał młotkiem traktować. Twardość ziaren zależy tylko od
odmiany (paszowa, cukrowa) oraz od stopnia ich dojrzałości i wysuszenia.
--
XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.
|