Data: 2015-02-23 14:55:26
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "XL" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:1c93gsw6sgx08.tfu1f2yinhac$.dlg@40tude.
net...
Dnia Mon, 23 Feb 2015 10:37:55 +0000 (UTC), masti napisał(a):
> XL wrote:
>
>>> znaczy zajadasz tę, którą trzeba młotkiem rozbijać?
>>
>>
>> Ta "twarda" jest po prostu dojrzałą i wysuszoną kukurydzą, być może nawet
>> odmianą paszową. Wystarczy mieć odmianę tzw cukrową, młodą kolbę,
>
> nie XLko. Ta twarda to jest naturalna kukurydza. Ta o którj mówisz to
> jest genetycznie modyfikowana przez człowieka przez wieki.
http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=440
http://www.agrolok.pl/pl/site/kukurydza-74.html
************************************
a tu nieco o prapoczątkach kukurydzy:
http://neomedia.info/ewolucja-kukurydzy-czyli-jak-9-
tys-lat-uprawy-rolniczej-zmienilo-dzisiejsze-zbiory/
http://tnij.org/f0xc68u
pozdr
Stefan
|