Data: 2015-02-23 17:00:48
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Trybun" <i...@j...ru> wrote in message
news:54eb42c9$0$2209$65785112@news.neostrada.pl...
> W dniu 2015-02-21 o 20:41, Pszemol pisze:
>>
>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>
>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>
>> Majonez, musztarda, ketchup. Twoja kolej.
>
> Czyli przyprawy, z wszystkiego mam tylko sos pomidorowy w lodówce
> - i oczywiście zawiera soję. Mam także 3 gatunki oleju - wszystkie z
> dodatkiem soi. 4 rodzaje czekolady - wszystkie z dodatkiem soi. Szkoda że
> od wędlin zostało tylko jedno opakowanie w lodówce - kabanosy - jakże
> mogłyby być bez soi.
Zacznij chodzić do innych sklepów bo ja nie widziałem dodatku soi
np. w oliwie z oliwek którą ostatnio kupiłem. Była, owszem, taka
butelka z oliwą mieszaną z olejem roślinnym, dużo tańsza, ale
ja kupiłem taką bez dodatków i jestem zadowolony.
Nie mów mi że nie masz wyboru bo albo mieszkasz w dziwnym
miejscu albo słabo czytasz etykiety...
|